Seidl vreest flinke straffen: 'Zes of zeven teams gaan budgetlimiet overschrijden' Formule 1
Formule 1

Seidl vreest flinke straffen: 'Zes of zeven teams gaan budgetlimiet overschrijden'

Seidl vreest flinke straffen: 'Zes of zeven teams gaan budgetlimiet overschrijden'

Andreas Seidl denkt dat de meeste teams boven de budgetlimiet uit zullen komen. De teambaas van McLaren denkt dat deze renstallen een flinke straf tegemoet gaan, dus Seidl is een groot fan van de inflatiecorrectie die voor de Grand Prix van Oostenrijk werd geïntroduceerd. Desondanks vindt hij deze correctie nog niet genoeg, aangezien de kosten gigantisch zijn gestegen in de afgelopen maanden.

Het budgetplafond is al geruime tijd een discussiepunt bij de teambazen in de Formule 1. Enkele teams zijn voor een inflatiecorrectie of een verhoging van de limieten, terwijl andere renstallen fel tegen zijn. Bij McLaren weet men zeker dat de meeste teams niet binnen de perken zullen blijven. 'Ik denk dat zes of zeven teams de budgetlimiet gaan overschrijden', vertelt Seidl bij Motorsport-total.com. 'Dat kan de consequentie hebben dat er straffen worden uitgedeeld, aangezien de reglementen worden overtreden.'

Seidl: 'Verhoging inflatie kwam pas heel erg laat'

De FIA heeft hierdoor een inflatiecorrectie geïntroduceerd. Volgens de Duitser is het echter nog niet genoeg. 'De kosten zijn onverwachts gigantisch gestegen, en dat heeft niks te maken met normale inflatie. Vooral de rekeningen voor vracht en de elektriciteit zijn flink gestegen, en dat hadden we niet kunnen voorzien. De vrachtkosten is ongeveer tachtig procent gestegen, terwijl de elektriciteitsrekening ongeveer twee honderd procent gestegen.'

Meerdere teams zijn tegen een verhoging van het budgetplafond. Zij stellen dat men had kunnen rekenen op een verhoogde inflatie, maar de McLaren-teambaas is het daar niet mee eens. 'Deze veranderingen kwamen pas heel erg laat, namelijk toen het seizoen al onderweg was. Je hebt als team altijd wat reserves buiten je vaste lasten. De reserves die we nu hebben, zijn simpelweg niet meer goed genoeg om te kunnen reageren op deze veranderingen', aldus Seidl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws