Ricciardo legt uit waarom hij denkt het tij nog te kunnen keren bij McLaren Formule 1
Formule 1

Ricciardo legt uit waarom hij denkt het tij nog te kunnen keren bij McLaren

Ricciardo legt uit waarom hij denkt het tij nog te kunnen keren bij McLaren

Daniel Ricciardo ligt onder vuur vanwege tegenvallende prestaties, maar denkt nog steeds het tij te kunnen keren. Dit maakt hij op uit het feit dat in de Formule 1 een sterk eindresultaat onverwachts kan komen, zoals het in 2021 voor hem ook deed. Behaalt hij dit jaar een podiumplaats dan is hij tevreden. Dat, en consistenter presteren, ziet hij dan ook als zijn primaire doel.

'Ik blijf gewoon realistisch. Tekenen van een zege zijn er dit jaar niet geweest, maar niemand had ook verwacht dat ik in 2021 een Grand Prix zou winnen', zo laat Ricciardo weten waarom hij optimistisch blijft, ondanks dat hij in 2022 verbleekt naast teamgenoot Lando Norris. In 2021 kwam McLaren in Monza ijzersterk voor de dag, en toen Max Verstappen en Lewis Hamilton samen in de grindbrak strandden, lag de weg naar een zege open voor Ricciardo.

'Daarom was die zege zo prachtig. Het herinnerde mij eraan dat alles mogelijk is, met name in deze sport', benadrukt hij. Ook in 2021 maakte de voormalige Red Bull Racing-rijder een matige indruk, maar met de overwinning nam hij alle onzekerheid weg bij de Britse renstal. Toen hij al vroeg dit jaar niet mee wist te komen met Norris, nam die onzekerheid weer toe.

Ricciardo mikt op een podium

Ricciardo zegt zelf van de druk wel te houden waar hij mee te maken heeft. 'Hoe hoger ik eindig, hoe blijer ik ben met het resultaat. Ik zoek gewoon naar een vorm waarin ik consistent kan presteren op een hoog niveau, met name met deze auto', aldus zijn perspectief bij Express. De 2022-bolide heeft andere eigenschappen dan die van vorig jaar, en daar moet Ricciardo aan wennen.

'Die slechte weekenden wegwerken, dat is mijn doel, naast een terugkeer naar het podium, natuurlijk. Het hoeft nu niet eens een overwinning te zijn. Zo'n top drie-finish zou voor de komende maanden mooi zijn', concludeert hij. Dat acht Ricciardo dan ook voldoende om de onrust rondom zijn F1-stoeltje in ieder geval voor 2023 te bedaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws