Marko: 'Ricciardo qua snelheid op hoogte van Verstappen, maar consistentie mist' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Ricciardo qua snelheid op hoogte van Verstappen, maar consistentie mist'

Marko: 'Ricciardo qua snelheid op hoogte van Verstappen, maar consistentie mist'

Helmut Marko denkt dat Daniel Ricciardo qua snelheid op het niveau van Max Verstappen zit, maar consistentie mist. Dit geeft hij vrij op de site van Red Bull, waar hij enige tijd geleden alle huidige en voormalige Red Bull Racing-coureurs onder de loep nam. Hij lijkt het nog steeds jammer te vinden dat Ricciardo eind 2018 besloot om de stap naar Renault te zetten.

'Een blij natuurtalent met uitstekende controle over het materiaal', zo opent Marko als hij zijn pijlen moet richten op de Australiër. 'Ik kan me herinneren dat hij tijdens onze selectieprocedure uit de laatste bocht kwam, de auto bijna verloor, maar hem toch nog op het circuit hield en zelfs wat tijd won', haalt hij zich voor de geest. In die eerste test wist Ricciardo dus al indruk te maken.

In 2011 werd de man uit Perth ingezet als testcoureur voor Toro Rosso, maar mocht hij halverwege het seizoen instappen bij HRT. Die bolide had de snelheid niet voor puntenfinishes, maar in de twee daaropvolgende jaren bij Toro Rosso zelf kon Ricciardo zich wél diverse malen de top tien inrijden. 'Hij stapt in de auto en is meteen snel', analyseert Marko.

'Zelfs voordat hij zich aansloot bij Red Bull Racing zat er een stijgende lijn in zijn carrière, de hele tijd. In zijn eerste jaar bij Red Bull versloeg hij Sebastian Vettel met drie overwinningen tegen nul', herinnert de Red Bull-adviseur zich. Hij werd destijds derde in het kampioenschap, maar Mercedes begon aan kracht te winnen en de Red Bull was niet goed genoeg om Lewis Hamilton van de titel te houden.

Verstappen voegt zich bij Ricciardo

Vettel vertrok naar Ferrari en Daniil Kvyat werd niet goed genoeg bevonden. Het was tijd om een nieuw toptalent te laten debuteren, aldus Marko: 'Verstappens komst naar het team was een cruciaal punt in zijn carrière. In plaats van dat hij de strijd aanging, hield hij graag zijn afstand.' Dat ziet Marko dan ook duidelijk als een fout van de huidige McLaren-rijder: 'We weten hoe dat afgelopen is.'

'Toch jammer! Ik werkte altijd graag met hem samen. Qua snelheid ligt hij op een vergelijkbare hoogte met Verstappen, maar hij mist gewoon die extreme consistentie', concludeert hij. Ricciardo heeft zeker enkele eigenschappen die nodig zijn om wereldkampioen te worden in de Formule 1, maar kon het uiteindelijk niet waarmaken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws