Sessie Hadjar was niet ideaal voor Pérez: 'Heeft mij op een achterstand gezet' Formule 1
Formule 1

Sessie Hadjar was niet ideaal voor Pérez: 'Heeft mij op een achterstand gezet'

Sessie Hadjar was niet ideaal voor Pérez: 'Heeft mij op een achterstand gezet'

Sergio Pérez nam pas in de tweede vrije training op het circuit van Silverstone voor het eerst plaats in de auto. Tijdens de eerste vrije training had hij zijn auto aan Red Bull Junior-coureur Isack Hadjar overgedragen. Hadjar kwam bijna niet vooruit in de RB20 en bleef haken op een negentiende plek. In de tweede sessie ging het Pérez een stuk beter af: hij zette de derde snelste tijd neer. Toch heeft hij het idee dat hij een achterstand heeft opgelopen.

Tijdens de eerste en tweede vrije training bleek McLaren-coureur Lando Norris oppermachtig. In de eerste vrije training viel Max Verstappen net buiten de top drie en wist de Nederlander Norris dus niet voorbij te gaan. In de tweede trainingssessie was Pérez 0,434 seconden langzamer dan de Brit. Verstappen kwam tijdens de tweede sessie niet verder dan een zevende plaats. Al wist de Mexicaan de eer van de Oostenrijkse renstal enigszins te redden, hij vindt wel dat hij een achterstand heeft opgelopen vanwege de gemiste sessie.

'Een ingewikkelde sessie'

Pérez heeft weinig op te merken aan de sessie die hij op de middag reed. 'Het was een degelijke sessie als je je bedenkt dat we de hele ochtend gemist hebben. Het ging goed, de auto voelde ook goed aan. Ik denk dat we nog wat meer balans moeten vinden, met name op lagere snelheid. Op de hoge snelheden voelt alles heel erg goed aan', vertelt de Mexicaan voor de camera van F1TV.

Al is het onderdeel van de regels van de sport, Pérez vreest dat door zijn auto te hebben moeten afstaan aan Hadjar hij wel een achterstand heeft opgelopen. 'Het voelde als een hele ingewikkelde sessie. Er kwam zoveel op mij af', vertelt hij. 'Het was heel makkelijk om een verkeerd besluit te nemen, met name op een circuit als dit waarop de omstandigheden zo vaak veranderen. Wat dat aangaat moeten we voorzichtig zijn.' De Mexicaan doelt daarmee vooral op het weer. 'Wij hadden verwacht dat het vanochtend nat zou zijn, maar dat was niet zo.' Al baalt hij van zijn opgelopen achterstand, Pérez complimenteert Hadjar nog wel. 'Hij heeft goed werk neergezet voor het team', zegt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws