Verstappen behaalde niet het gewenste resultaat: 'Dat moeten we nu gaan analyseren' Formule 1
Formule 1

Verstappen behaalde niet het gewenste resultaat: 'Dat moeten we nu gaan analyseren'

Verstappen behaalde niet het gewenste resultaat: 'Dat moeten we nu gaan analyseren'

Tijdens de eerste en tweede vrije training op het Silverstone-circuit wist Max Verstappen zich niet bij de top drie te voegen. In de eerste vrije training viel de Nederlander net buiten de boot. Hij was 0,098 seconden langzamer dan Oscar Piastri die de derde tijd neerzette. In de tweede vrije training wilden de prestaties van de regerend wereldkampioen helemaal niet van de grond komen. Hij moest genoegen nemen met een zevende plaats.

Verstappen heeft niet al te veel te zeggen over zijn optreden op de vrijdag. In de eerste vrije training was de Limburger er niet aan toegekomen om de zachte band uit te testen. Het bleef in die sessie bij de mediumband. Het team hoopte dat het vervolgens in de tweede vrije training op de zachte band meer uit de auto zou kunnen halen. Helaas was dit niet het geval. Ook werd ervoor gekozen om niet met de intermediateband te testen. Het regende dan wel aan het einde van de tweede sessie, écht nat werd de baan niet.

Goed voorbereiden op morgen

In de tweede vrije training schoot de Nederlander kort door in de Chapel. 'Dat was wel okay, ik gleed daar gewoon een beetje. Ik heb daar toen de ronde afgebroken', zegt Verstappen voor de camera van F1TV. 'Op de zachte band ging het niet zo goed tijdens de tweede vrije training. Op de mediumband zag het er allemaal net wat beter uit.'

Volgens Verstappen is er voor het team van Red Bull Racing genoeg werk aan de winkel in aanloop naar de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag. 'We hebben wel wat werk te doen. We hebben natuurlijk een paar dingen uitgeprobeerd in de eerste en tweede vrije training. Nu moeten we alles analyseren zodat we weten wat we morgen beter kunnen doen.' Er moet wel rekening worden gehouden met regen, verwacht Verstappen. 'De analyses zullen ons een beeld geven voor morgen. Ik denk dat het wel gaat regenen dus dat moeten we in overweging nemen', sluit de Red Bull-coureur af.

In de tweede vrije training wist teamgenoot Sergio Pérez de derde snelste rondetijd neer te zetten. Het was de eerste keer dat de coureur dit raceweekend de baan op ging. In de eerste vrije training gaf hij stokje over aan Isaac Hadjar. De Frans-Algerijnse coureur kwam niet verder dan de negentiende plaats.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws