Leclerc stelt zich bescheiden op: 'Ik hoop dat ik het fout heb' Formule 1
Formule 1

Leclerc stelt zich bescheiden op: 'Ik hoop dat ik het fout heb'

Leclerc stelt zich bescheiden op: 'Ik hoop dat ik het fout heb'

Tijdens de eerste en tweede vrije training op het circuit van Silverstone viel Ferrari-coureur Charles Leclerc niet echt op. In de eerste sessie moest hij genoegen nemen met een achtste tijd en in de tweede sessie bleef hij haken op de vijfde tijd. Waar het gat tot Lando Norris in de eerste sessie nog 0,483 seconden bedroeg liep dat in de tweede sessie op tot 0,601 seconden. Voor de camera van F1TV toont de Monegask zich niet al te hoopvol.

In zijn thuisland Monaco ging Leclerc er nog met de overwinning vandoor, maar sindsdien lijkt het tij te zijn gekeerd voor de Italiaanse renstal. Het weekend in Canada draaide uit op een regelrechte ramp toen Leclerc én teamgenoot Carlos Sainz niet wisten te finishen. Ook na de race in Oostenrijk ging Leclerc zonder punten weer naar huis nadat hij op een elfde plaats was geëindigd. Ook de behaalde resultaten tijdens de eerste twee vrije trainingen op Silverstone geven de coureur weinig hoop voor de race in Engeland.

Productief, maar niet snel

Voor de camera heeft Leclerc het met name over de data die het team heeft kunnen verzamelen tijdens de twee trainingen. Op de inhoud gaat de Monegask amper in. 'Het was een bedrieglijke dag, maar we hebben veel geleerd. We moeten nu al de data van beide auto's gaan analyseren om vervolgens het beste besluit te kunnen nemen voor morgen', begint de coureur. 'Iedereen stort zich daar nu volledig op. Het is een hele productieve dag geweest, maar niet echt een snelle dag.'

Leclerc zegt nog niet veel kwijt te kunnen over wat het team voor de rest van het weekend van plan is. 'We zijn nu druk aan het werk en ik vertrouw erop dat we tot het best mogelijke besluit voor morgen gaan kan komen.' Op de vraag of Ferrari het tijdens de race zal kunnen opnemen tegen Red Bull Racing, McLaren, en Mercedes antwoordt Leclerc twijfelend. 'Ik denk niet dat dat het geval gaat zijn', geeft hij toe. 'Helaas voelt het alsof Red Bull en McLaren een heel eind verderop zijn dit weekend. Maar we zullen zien. Ik hoop dat ik het fout heb.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws