Shovlin onder de indruk: 'De pace was heel erg bemoedigend' Formule 1
Formule 1

Shovlin onder de indruk: 'De pace was heel erg bemoedigend'

Shovlin onder de indruk: 'De pace was heel erg bemoedigend'

Andrew Shovlin is zeer te spreken over het Grand Prix-weekend van Mercedes in Canada. Lewis Hamilton en George Russell wisten respectievelijk op de derde en de vierde plek te eindigen tijdens de race. Bovendien viel het Shovlin op dat Mercedes het gat richting Red Bull Racing en Ferrari weer enigszins gedicht lijkt te hebben. Toch weet de ingenieur nooit hoe de Mercedes-bolide zich gaat gedragen tijdens een Grand Prix-weekend.

Het team van Mercedes kende al een relatief goede kwalificatiesessie. Hamilton wist zijn kwalificatie uiteindelijk om te zetten in een podium. 'Het is een goed resultaat voor het team om weer een derde en vierde plek te pakken', zegt Shovlin in het persbericht van Mercedes. 'Het is bemoedigend om te zien dat de pace een stuk beter was dan in Baku. Lewis had een hele solide race. We hadden niet de snelheid van Verstappen of Sainz, maar het voelde alsof we slechts twee of drie tienden misten.'

Russell moest de race beginnen vanaf de achtste plek. Shovlin was onder de indruk van inhaalacties van de jonge Brit. 'George heeft ons ook weten te verrassen met zijn inhaalacties gedurende zijn eerste stint. We hebben voor een grotere vleugel gekozen om te zien wat hij kon doen in de regen, maar we wisten dat het een nadeel zou zijn in de race. Desalniettemin wist hij coureurs aan te vallen in de bochten en wist hij zich knap naar de vierde plek te knokken.'

Shovlin: 'Lastig om te voorspellen wat we kunnen doen in een weekend'

Het relatief kleine gat naar de topteams werkt aanmoedigend voor Mercedes. Desondanks is het elk weekend een verrassing hoe de auto zich zal houden. 'Het is lastig om te voorspellen wat we kunnen verwachten als we op een circuit aankomen met deze auto, maar ik denk dat we onze mogelijkheden hebben gemaximaliseerd. Het team in Brackley zal hard blijven pushen. Er is nog heel veel dat we kunnen verbeteren aan deze auto. Deze race heeft ons in ieder geval aangemoedigd om het gat naar de topteams te dichten', aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws