Horner ziet een sterk Ferrari: 'Sainz kon volledig over de kerbs rijden' Formule 1
Formule 1

Horner ziet een sterk Ferrari: 'Sainz kon volledig over de kerbs rijden'

Horner ziet een sterk Ferrari: 'Sainz kon volledig over de kerbs rijden'

Max Verstappen moest al zijn stuurmanskunsten aanwenden om de uitdagende Carlos Sainz voor te blijven tegen het einde van de race in Canada. Het was niet alleen een test van de zenuwen voor Verstappen, maar ook voor het Red Bull Racing-teambaas Christian Horner die zegt dat Sainz meer snelheid had.

Volgens Horner had Verstappen zijn handen vol aan Sainz, de Spaanse coureur kon volledig over de kerbs rijden daar waar Verstappen dat niet kon. 'Het bleek dat Sainz helemaal over de curbs kon rijden en op die manier Verstappen kon bijhouden. Bovendien had de Spanjaard het voordeel dat hij de achtervleugel van zijn Ferrari achter Verstappen kon platleggen', zegt Horner bij Speedweek.

Boordradio Verstappen werkte niet

Horner zegt verder dat zijn team in de laatste ronden niet met Verstappen kon communiceren. 'De druk van Sainz was één ding, maar we verloren de communicatie met Max. Hij kon ons horen, maar wij konden hem niet meer horen. Maar zoals later bleek, had hij ons advies niet nodig om de overwinning veilig te stellen', zegt Horner.

'Ik heb veel respect voor de prestatie van Carlos Sainz. En natuurlijk, aan het einde van de race, begonnen we ons af te vragen of we echt alles goed gedaan hadden hier. We brachten Max vroeg binnen bij de start van de race. Daarna kreeg Sainz ook nog de kans om banden te wisselen via een Virtual Safetycar-fase. Dat zorgde voor een spannende finale, met Sainz op versere banden', aldus Horner over het einde van de race.

Horner op zijn hoede voor Ferrari

Alhoewel Red Bull erg succesvol is blijft Horner op zijn hoede voor Ferrari. 'We hebben nu een paar races op rij mogen winnen, we leiden beide kampioenschappen, Max rijdt onberispelijk en het is allemaal geweldig. Maar we hebben ook een defect aan de auto van Pérez, dat moeten we tot op de bodem uitzoeken, en de snelheid van Ferrari hier in de race was echt indrukwekkend. We mogen niet opgeven. Ferrari was erg snel in Spanje en ze zullen wat verbeteringen aanbrengen voor Silverstone, dus het zal een zware klus worden voor ons', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws