Hamilton tevreden en geeft schuld toe: 'Heb geprobeerd mijn excuses aan te bieden' Formule 1
Formule 1

Hamilton tevreden en geeft schuld toe: 'Heb geprobeerd mijn excuses aan te bieden'

Hamilton tevreden en geeft schuld toe: 'Heb geprobeerd mijn excuses aan te bieden'

Tijdens de tweede vrije training van de eerste Italiaanse Grand Prix dit seizoen wist zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton een vierde tijd neer te zetten in zijn Mercedes. De Brit reed een rondetijd van 1:16,297 met zijn teamgenoot George Russell op vier tienden van een seconden achter hem. Na afloop van de sessie verscheen Hamilton voor de camera van SkySports waar hij vertelde niet ontevreden te zijn met de start van dit weekend. Ook ging hij kort in op het incident dat zich voordeed met Verstappen.

In de Villeneuve-chicane op het circuit van Emilia-Romagna zou Hamilton Verstappen hebben geblokkeerd. De Nederlander had al niet een glansrijke tweede vrije training door een probleem met de grip van zijn auto en dus werd de actie van Hamilton de Brit niet in dank afgenomen. 'Uiteindelijk was het mijn fout', geeft Hamilton toe voor de camera.

Goede start van het weekend

Al met al is Hamilton zeker te spreken over de start van het weekend voor Mercedes. Hij wist tijdens de eerste vrije training op de vrijdag een zevende tijd neer te zetten. Het verschil met zijn teamgenoot Russell bedroeg slechts 0,314 seconden, maar zette Hamilton maar liefst vijf plekken achteruit. Russell zette namelijk een tweede tijd neer. Tijdens de tweede vrije training was het verschil tussen de Mercedessen minder groot waardoor de twee coureurs direct na elkaar eindigden op de vierde en vijfde plaats.

'Het is een goed begin van het weekend geweest', vertelt Hamilton. 'We zitten een stuk dichterbij (waar we willen zijn, red.) dan wel het geval is geweest. Zo lijkt het tenminste. We zullen zien hoe morgen gaat.' Volgens Hamilton zijn de goede prestaties van de auto vooral te danken aan de updates die zijn aangebracht voor dit weekend. 'Ik ben iedereen in de fabriek die heel hard heeft gewerkt om deze upgrades voor elkaar te krijgen heel dankbaar. We zien namelijk verbeteringen in de auto en in onze prestaties op de baan.'

Een schuldbewuste Hamilton 

Tijdens de tweede vrije training lukte het Hamilton om de nekharen van Verstappen recht overeind te laten staan. Bij de Villeneuve chicane had de Brit Verstappen namelijk even over het hoofd gezien waardoor Verstappen, naar eigen zeggen, werd geblokkeerd. 'Ik zat in mijn cool-down ronde. Ik dacht dat ik alle ruimte had. Maar toen zat hij opeens direct achter mij. Uiteindelijk was dat gewoon mijn fout.' Hamilton laat weten te hebben geprobeerd zijn excuses aan te bieden aan Verstappen. 'Ik heb geprobeerd excuses te maken, maar Verstappen was al té gefrustreerd', vertelt de Mercedes-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws