Shovlin spreekt nog niet over wereldtitel: 'Eerst begrijpen waar de auto is' Formule 1
Formule 1

Shovlin spreekt nog niet over wereldtitel: 'Eerst begrijpen waar de auto is'

Shovlin spreekt nog niet over wereldtitel: 'Eerst begrijpen waar de auto is'

Mercedes heeft nog wel even te gaan voor het kan denken aan de wereldtitel, zo denkt Andrew Shovlin. Het team weet momenteel nog niet waar het staat, dus eerst zal dat vastgesteld moeten worden voor er kan worden nagedacht over wat er haalbaar is dit seizoen. De Brit is wel blij dat het team het grootste probleem van afgelopen seizoen, het porpoising, heeft weten uit te bannen. Het is nu dan ook belangrijk om de balans van de auto op orde te krijgen.

Dat Mercedes weer wereldkampioen wil worden, nadat het het stokje heeft moeten overgeven aan Red Bull Racing, is duidelijk volgens Shovlin, maar hij weet in gesprek met Sky ook dat de Duitsers nog wel een weg te bewandelen hebben voor zij weer echt mee kunnen doen. 'Dat is ons doel, maar het is nog erg vroeg om te zeggen wat we kunnen bereiken. Eerst moeten we begrijpen waar we staan, wat de beperkingen zijn, en we zullen een duidelijk idee moeten krijgen van waar we aan moeten werken. Dan gaan we de koppen bij elkaar steken en van daaruit verder gaan.'

Ten opzichte van vorig jaar heeft het team dan al een grote stap gemaakt door het grootste probleem op te lossen. 'Het belangrijkste is dat we van het stuiteren af zijn. Dus we kunnen de auto laten rijden waar we willen en hij is veel, veel soepeler dan vorig jaar. We werken nog steeds aan de balans, die is nog niet waar we hem nodig hebben. Er is sowieso veel dat we moeten evalueren, maar porpoising was iets dat ons vorig jaar echt tegenhield. Fundamenteel moeten we begrijpen waar de auto is en hoe we er het meeste uit kunnen halen.'

Geen verrassingen tijdens VT1

In Bahrein zag Shovlin niet echt verrassingen wat betreft zijn eigen team. 'Wat die sessie betreft, we hebben drie dagen getest. We wisten dat we een beetje achter lagen, vooral achter Red Bull. De eerste run was ongeveer wat we verwachtten, en de tweede run op nieuwe banden, vonden we niet veel. Dus daar moeten we nu in gaan graven', aldus de Brit, die nog aanstipt waar problemen waren tijdens de eerste vrije training.

Nieuwe achtervleugel Mercedes

Mercedes heeft ten opzichte van de testdagen ook een nieuwe achtervleugel meegenomen naar Bahrein, en de eerste tekenen van de update zien er goed uit, aldus de technisch directeur. 'Het ziet er aerodynamisch goed uit, en we hebben gegevens over alle drukmetingen. Dus, je kunt dat meten. We hadden die vorige week graag gehad, maar dat was allemaal in productie. Ze hebben goed werk geleverd om hem voor deze race bij ons te krijgen', is hij tevreden.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws