Verstappen houdt rekening met Mercedes: 'Misschien komen wij stil te staan' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen houdt rekening met Mercedes: 'Misschien komen wij stil te staan'

Verstappen houdt rekening met Mercedes: 'Misschien komen wij stil te staan'

Max Verstappen wil Lewis Hamilton en Mercedes nog niet uitsluiten van de titelstrijd in 2023. Het Duitse topteam kende lastige testdagen voorafgaand aan het nieuwe Formule 1-jaar, maar dat hoeft volgens Verstappen nog niet te betekenen dat ze niet in het gevecht vooraan zitten.

'Ik sluit Lewis en Mercedes nog niet uit', antwoordt de tweevoudig wereldkampioen op een vraag van Evening Standard of Mercedes weer een lastig jaar tegemoet gaat. 'Zij hebben een andere filosofie en misschien kost het wat meer tijd om die door te hebben.' Zo heeft Mercedes vastgehouden aan het concept met zeer kleine sidepods, in tegenstelling tot ieder ander team op de grid.

Dat hoeft volgens Verstappen echter niet te betekenen dat Mercedes gegokt en verloren heeft met hun idee. 'Met deze nieuwe auto's weten we niet in welke richting het de grootste marge zal geven in termen van waar je kunt verbeteren. Misschien komen wij qua ontwikkeling wel stil te staan op een gegeven moment, ik weet het niet. Misschien hebben ze nog veel onbenut potentieel.'

Hamilton niet te oud volgens Verstappen

Verstappen vindt ook dat Hamilton nog een factor is om rekening mee te houden. Zo verwerpt de Nederlander de theorie dat de 38-jarige inmiddels niet meer zo goed is als voorheen. 'In de Formule 1 is het niet zo dat je snelheid verliest als je op leeftijd raakt. Ik denk dat Fernando (Alonso, 41 jaar oud, red.) laat zien dat het duidelijk nog mogelijk is om mee te draaien in de top.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws