Red Bull en McLaren bevestigen gesprekken over motordeal vanaf F1 2026 Formule 1
Formule 1

Red Bull en McLaren bevestigen gesprekken over motordeal vanaf F1 2026

Red Bull en McLaren bevestigen gesprekken over motordeal vanaf F1 2026

Red Bull Racing en McLaren hebben inderdaad gesprekken gevoerd over een mogelijke motordeal vanaf 2026. Dat bevestigen Christian Horner en Andrea Stella tegenover onder meer The Race. Vorige maand werd al duidelijk dat Zak Brown, CEO van McLaren, een bezoekje had gebracht aan de Red Bull-fabriek in Milton Keynes.

Naast Red Bull zouden er ook al verkennende gesprekken gevoerd worden met Honda, de huidige motorleverancier van Red Bull. Laatstgenoemde bouwt voor 2026 echter zijn eigen motor in samenwerking met Ford. Dan zouden zij ook kunnen leveren aan klantenteams naast AlphaTauri en zowel Horner als Stella maken er geen geheim van dat ze elkaar daarover hebben gesproken.

'Ik dacht dat hij voor lunch kwam', grapt Horner over het bezoekje van Brown aan de Red Bull-fabriek. 'Maar nee, het is alleen maar logisch dat Red Bull benaderd zou worden door andere teams die op zoek zijn naar een motor. Als motorfabrikant voor 2026 is het duidelijk dat er besprekingen zullen worden gevoerd over mogelijke krachtbronleveringen en het is niet meer dan normaal dat we met potentiële klanten praten.'

McLaren kijkt verder dan alleen Mercedes

McLaren is momenteel nog klant van Mercedes en volgens teambaas Stella is de Britse renstal ook te spreken over die samenwerking. 'Maar tegelijkertijd is het duidelijk dat je, als je ver vooruit kijkt, wil begrijpen wat er beschikbaar is. Ik denk dat dat logisch is. Het mag niet zo'n grote verrassing zijn.' Wel bagatelliseert Horner de kansen op een deal door te zeggen dat het momenteel geen winstgevende operatie lijkt.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws