Marko ziet kansen voor zondag: 'Zijn snelste op rechte stuk' Formule 1
Formule 1

Marko ziet kansen voor zondag: 'Zijn snelste op rechte stuk'

Marko ziet kansen voor zondag: 'Zijn snelste op rechte stuk'

Ondanks het feit dat Red Bull Racing tekort kwam op de Ferrari van Charles Leclerc, ziet Helmut Marko genoeg positieve dingen voor de race. De Oostenrijker ziet dat de update die het team heeft doorgevoerd aan de vloer goed zijn werk doet, en ook de snelheid op de rechte stukken is iets dat de adviseur van het team kan bekoren.

Een kleine twee-en-een-halve tienden is het gat van nummer twee Sergio Pérez naar de Monegask van de concurrenten. Max Verstappen moest zelfs nog een tiende meer toegeven, maar desondanks is Marko positief tegenover Servus TV, en ziet hij dat de meegebrachte update voor de vloer doet waarvoor het bedoeld is. 'Het werkte goed', zo was zijn korte maar krachtige reactie op de nieuwe bodem van de RB18.

Niet alleen de bodem zorgt voor een positieve stemming bij de Oostenrijker, ook met de snelheid die zijn team op het rechte stuk tentoon weet te spreiden is reden voor optimisme. 'We zijn de snelste op het rechte stuk, wat goed is voor de race', aldus Marko, die daarmee kansen ziet om Ferrari in te halen mocht het morgen in de kwalificatie niet helemaal lukken voor Verstappen of Pérez.

Ferrari maakt het Red Bull moeilijk

Vooraf werd gedacht dat het stratencircuit van Baku een prooi zou worden voor Red Bull vanwege het rechte stuk, maar Ferrari weert zich kranig en wist in de persoon van Leclerc de bovenste plek in te nemen tijdens de tweede vrije training. Eerder was het Pérez die in de ochtend al de tijdenlijsten aanvoerde bij het vallen van de vlag. Beide keren stond de Mexicaan dus voor zijn Nederlandse teamgenoot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws