Shovlin ziet kansen: 'Hamilton krijgt volgende race weer de nieuwere motor' Formule 1
Formule 1

Shovlin ziet kansen: 'Hamilton krijgt volgende race weer de nieuwere motor'

Shovlin ziet kansen: 'Hamilton krijgt volgende race weer de nieuwere motor'

Andrew Shovlin is hoopvol gestemd over de kansen van Lewis Hamilton in Saoedi-Arabië. Voor de race op het krachtintensieve circuit heeft Mercedes namelijk nog de beschikking over de nieuwere motor, die ook in Brazilië werd gebruikt. Deze motor werd in Qatar niet gebruikt vanwege het gebrek aan rechte stukken. Op het Jeddah Street Circuit komen de extra paardenkrachten echter goed van pas.

'We hebben de afgelopen races veel wisselingen van de wacht gehad. Als ik zo naar het circuit in Saoedi-Arabië kijk, lijkt het ons goed te liggen', aldus Shovlin tegenover Motorsport.com. 'Voor Hamilton hebben we natuurlijk nog de verse motor, die we ook in Brazilië gebruikten. Deze gaan we zeker gebruiken aankomende race.' Zoals gezegd werd er in Qatar een oudere motor gebruikt, aangezien er niet veel voordeel te behalen viel op de rechte stukken.

'We hebben twee verschillende krachtbronnen die we gebruiken. In Qatar hebben we de minder krachtige gebruikt vanwege de aard van het circuit.' Voor de race op het Jeddah Street Circuit heeft Mercedes dus nog een belangrijke troef in handen, maar dat hoeft niet te betekenen dat het weekend automatisch hun kant op zal vallen, zo beseft ook Shovlin. 'In Austin dachten we ook favoriet te zijn, maar daar was Red Bull uiteindelijk sneller. We zijn dus altijd voorzichtig.'

'We doen er alles aan om goed in vorm te zijn'

'We weten in ieder geval waar we op moeten letten als we de auto's gaan afstellen. Daarnaast hebben we dit seizoen ook al veel geleerd over de banden en de werking ervan. We zullen de komende dagen elke mogelijkheid aangrijpen om ervoor te zorgen dat we goed in vorm zijn voor de volgende race.' Net als Qatar, organiseert Saoedi-Arabië ook voor het eerst een F1-race, dus is er nog maar weinig data die gebruikt kan worden. 'Dat maakt het ook weer spannend', zo besluit de hoofdengineer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws