Formule 1-icoon Sir Frank Williams (79) overleden Formule 1
Formule 1

Formule 1-icoon Sir Frank Williams (79) overleden

Formule 1-icoon Sir Frank Williams (79) overleden

Sir Frank Williams, Formule 1-icoon en oprichter van het Williams Formule 1-team, is overleden. Het raceteam en de familie laat middels een bericht weten dat de Brit overleden is. Williams staat vooral bekend als succesvol teambaas en oprichter van zijn team, waarmee hij in totaal zestien wereldtitels binnensleepte. Sir Frank Williams is 79 jaar oud geworden.

Namens de familie Williams laat het team zondagmiddag weten dat Sir Frank is overleden. 'We zijn erg teneergeslagen om dit grote verlies', laat CEO en teambaas Jost Capito weten middels een persbericht van Williams Racing. 'Sir Frank was een legende en een icoon voor onze sport. Zijn overlijden markeert een einde van een tijdperk van het team en de Formule 1.'

'In alle opzichten was Sir Frank een uniek persoon', vervolgt Capito. 'Ondanks flinke tegenslagen in zij leven, leidde hij het team naar maar liefst zestien wereldtitels en daarmee maakte hij Williams één van de meest succesvolle Formule 1-teams ooit. Sir Franks waarden, waaronder integriteit, teamwork, onafhankelijkheid en doorzettingsvermogen zijn nog altijd de basisprincipes van het huidige raceteam en ze staan voor de bijzondere naam waarvoor we vandaag de dag racen.'

Williams richtte in 1977 officieel zijn eigen Formule 1-team op, waarna hij met grote namen zoals Nigel Mansell, Ayrton Senna, Nelson Piquet veel successen boekte. In 1986 zou Williams' leven voor goed veranderen, toen hij door een zwaar ongeluk een dwarslaesie opliep en voorgoed in een rolstoel belandde. Desalniettemin bleef Williams zich inzetten voor zijn renstal en hij zou tot 2020 officieel teambaas blijven van zijn eigen team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws