De Vries test vergelijkbare setups Hamilton en Bottas: 'Moet daar maximale uithalen' Formule 1
Formule 1

De Vries test vergelijkbare setups Hamilton en Bottas: 'Moet daar maximale uithalen'

De Vries test vergelijkbare setups Hamilton en Bottas: 'Moet daar maximale uithalen'

Nyck de Vries heeft voor komend seizoen geen Formule 1-stoeltje weten te bemachtigen, toch is de Nederlander regelmatig te vinden in de paddock. Voor het team van Mercedes is De Vries namelijk zowel reservecoureur als testrijder en hij stapt regelmatig in de simulator om het één en ander uit te proberen.

Zelf ervaart De Vries het niet als een actief weekend, doordat hij zelf natuurlijk niet kan rijden. 'Al probeer ik wel waar mogelijk betrokken te zijn', begint de Mercedes-coureur in gesprek met Formule 1 Magazine. 'Omdat het mijn natuur is en ik het werk met het team leuk en interessant vind.'

'Dat werk geeft een eerste indruk'

Zo heeft De Vries meer informatie over hoe de setups in elkaar steken van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Volgens hem zijn die redelijk vergelijkbaar met elkaar. 'Dat werk geeft een eerste indruk. Vanaf daar ga je verder. De engineers hebben natuurlijk al ideeën of ervaring met een circuit en setupveranderingen die ze willen proberen.'

Dezelfde rijstijl als Hamilton of Bottas heeft De Vries niet, maar dat maakt volgens hem weinig uit voor de taken die hij moet uitvoeren. 'Je wordt gewoon geacht het maximale uit de setup zelf te halen, om te zien of het performance oplevert', sluit De Vries af.

Wil je op de hoogte blijven van het allerlaatste Formule 1-nieuws? Abonneer je dan op het Nederlandse magazine van Formule 1!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws