Lammers zag rampscenario voorkomen worden: 'Dan ontneemt hij Verstappen de overwinning' Formule 1
Formule 1

Lammers zag rampscenario voorkomen worden: 'Dan ontneemt hij Verstappen de overwinning'

Lammers zag rampscenario voorkomen worden: 'Dan ontneemt hij Verstappen de overwinning'

Sergio Pérez ontving na afloop van de Grand Prix van Canada een gridstraf van drie plekken omdat hij met een kapotte auto terugreed naar de pitstraat. Volgens Jan Lammers heeft Red Bull Pérez met deze actie gered, omdat een safetycar Verstappen de winst mogelijk had ontnomen. ‘Die situatie had Red Bull kunnen benadelen’, zegt de voormalig coureur op de NOS Formule 1-podcast.

‘De FIA vindt veiligheid heel belangrijk’, geeft Louis Dekker aan. Om die reden wordt Pérez gestraft voor zijn actie in Montréal. ‘Daar kan de coureur misschien niks aan doen, maar Pérez gaat drie plekken naar achteren omdat hij met zijn team gevaar heeft gecreëerd’, vervolgt hij. De reden dat ze het ondanks het risico op een straf voor de Mexicaan toch deden is duidelijk. ‘Ze waren bang dat er anders een safetycar zou komen.’

Dekker begrijpt de beslissing om Pérez te straffen helemaal. ‘Die straf is volkomen terecht, als jij het voorkomen van een safetycar belangrijker vindt dan een onveilige situatie’, aldus Dekker, die de contradictie van die uitspraak benadrukt. ‘Pérez is in dit geval de klos, daar kan hij niets aan doen’, vindt hij. Toch is er zeker ook kritiek voor de Mexicaan. ‘Pérez creëert altijd op zaterdag een probleem dat hij op zondag tegenkomt. Nu straalt het zelfs door naar Barcelona, waarvan ik dacht dat het een gemakkelijke één-twee zou worden voor Red Bull’, aldus Dekker, die daarmee suggereert dat dit een lastige klus gaat worden voor Pérez.

Red Bull heeft Pérez gered door hem terug te laten rijden

Lammers is het niet met zijn collega eens. De voormalig Formule 1-coureur is van mening dat Red Bull Racing Pérez heeft geholpen met de beslissing hem terug te laten rijden. ‘Hij maakt een fout en in principe is dat een safetycar. En eigenlijk redt Red Bull hem nog een beetje, want anders gaat hij met pek en veren naar Mexico’, denkt Lammers. ‘Dan ontneemt hij Verstappen de overwinning. Die situatie had Red Bull kunnen benadelen’, benadrukt hij. ‘Pérez maakte daar een hele grote fout.’

De matige prestaties van Pérez hebben ook gevolgen voor het kampioenschap, verwacht Lammers. ‘Max mag van geluk spreken dat ze zo’n buffer hebben opgebouwd aan het begin van het seizoen. Op dit moment lijkt McLaren een constante factor’, waarschuwt hij de Oostenrijkse renstal. ‘Als we straks gaan terugkijken vanaf Barcelona, ben ik erg benieuwd wie dat kampioenschap gaat winnen’, geeft hij aan. ‘Het is niet vanzelfsprekend dat het Max zal zijn, het kan best wel eens McLaren worden’, voorspelt de voormalig coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws