Interne ruzie volgens Villeneuve boosdoener bij Red Bull: 'Iemand gooit daar olie op het vuur' Formule 1
Formule 1

Interne ruzie volgens Villeneuve boosdoener bij Red Bull: 'Iemand gooit daar olie op het vuur'

Interne ruzie volgens Villeneuve boosdoener bij Red Bull: 'Iemand gooit daar olie op het vuur'

Volgens Jacques Villeneuve heeft de reden voor Adrian Newey’s vertrek bij Red Bull Racing helemaal niets te maken met racen en alles met wat er naast de baan gebeurt. Red Bull kondigde aan dat Newey in het eerste kwartaal van 2025 de renstal zal verlaten om aan het hypercarproject te werken. ‘Het is goed te begrijpen dat hij weggaat’, citeert PlanetF1.com de woorden van Villeneuve.

Hoewel Newey zelf aangeeft dat hij graag aan andere projecten wil werken en het Formule 1-stokje door wil geven aan andere ontwerpers binnen Red Bull, denkt de wereldkampioen van 1997 dat er meer achter zit. Volgens de Canadees is de Oostenrijkse renstal langzaam aan het instorten sinds Dietrich Mateschitz, die alles bijeenhield, overleed. Sindsdien zou er volgens Villeneuve constant geruzied worden binnen Red Bull, tot Newey’s ongenoegen. Bovendien zouden hooggeplaatste medewerkers van Red Bull verschillende dingen willen, wat voor een sneeuwbaleffect zou hebben gezorgd.

Red Bull heeft te veel last van interne ruzies

'Er gebeurt daar te veel dat niets met racen te maken heeft. Het is meedogenloos en gaat niet weg’, speculeert Villeneuve. ‘Iemand gooit daar olie op het vuur en zelfs het feit dat ze elke race winnen is niet genoeg. Als alles goed gaat, vinden mensen nog steeds problemen’, vervolgt hij. ‘Dietrich overzag het geheel, zonder erbij betrokken te raken, hij hield alles op zijn plek. Die piramidestructuur is nu weg bij Red Bull en het interne geruzie is daardoor begonnen.’ De wereldkampioen vindt het ook maar raar dat er zelfs mensen van buitenaf bij betrokken worden. ‘Het is te persoonlijk geworden, wat nogal raar is. Waarom kan het niet achter gesloten deuren afgehandeld worden?’

De manier waarop men bij Red Bull met elkaar omgaat staat de Canadees niet aan en kan op kritiek rekenen, maar voor de man die straks vertrekt heeft hij niets dan lovende woorden. ‘Newey is een goede leider die goed kon samenwerken met de coureurs’, is de voormalig Formule 1-coureur van mening. ‘Hij vindt de juiste mensen, hij is een visionair’, spreekt Villeneuve vol lof over de ontwerper. ‘Je kunt zonder hem winnen, dus hij is niet het antwoord op alles. Toch is het beter om hem wel te hebben dan om hem niet te hebben, want hij is al jaren de beste’, concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws