Slecht nieuws Hamilton: FIA verbiedt dragen van sieraden op de baan én gaat controleren Formule 1
Formule 1

Slecht nieuws Hamilton: FIA verbiedt dragen van sieraden op de baan én gaat controleren

Slecht nieuws Hamilton: FIA verbiedt dragen van sieraden op de baan én gaat controleren

De FIA verbiedt coureurs in de Formule om op de baan nog langer sieraden te dragen. De bond meldt in de 'evenement-informatie' dat er strenger gecontroleerd kan en zal worden of iedereen in de paddock zich houdt aan deze regel.

Waarom de FIA apart de moeite neemt om het verbod op dragen van sieraden onder de aandacht te brengen, is niet bekend. Feit is wel dat coureurs er al jaren maar wat dol op zijn. Sponsoren hangen hun dikste horloges om de polsen van de F1-mannen en onder meer Lewis Hamilton draagt ook vaak kettingen, armbanden en ringen rond het circuit. Op de baan zien we doorgaans een neuspiercing bij de Brit.

FIA benoemt verbod op sieraden in Event Notes

Bij de GP in Australië houden de coureurs zich maar beter aan de extra benadrukte regel. 'Het dragen van sieraden in de vorm van piercings of metalen kettingen is verboden tijdens de competitie en mag daarom gecheckt worden voorafgaand aan de start', zo klinkt het vanuit de FIA. Je kunt de zogenaamde 'Race Director's Event Notes hier nog eens bekijken. De sieraden komen onder punt 5 aan bod.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws