Slecht weekend voor Alpine in Monza volgens Gasly: 'Gebrek aan concurrentievermogen' Formule 1
Formule 1

Slecht weekend voor Alpine in Monza volgens Gasly: 'Gebrek aan concurrentievermogen'

Slecht weekend voor Alpine in Monza volgens Gasly: 'Gebrek aan concurrentievermogen'

Pierre Gasly heeft zijn teleurstelling geuit over de teleurstellende prestaties van Alpine tijdens de Grand Prix van Monza, waarbij hij het weekend omschreef als ‘superpijnlijk’ voor het team. Het Franse duo, bestaande uit Gasly en Esteban Ocon, kon zich niet kwalificeren voor Q2 en moest genoegen nemen met respectievelijk de zeventiende en achttiende startposities voor de Italiaanse Grand Prix.

Hoewel Alpine al voorafgaand aan het raceweekend in Monza besefte dat het een uitdaging zou worden, maakte dat de tegenvallende resultaten niet minder zwaar voor Gasly. ‘Ik denk niet dat we ooit zo'n gebrek aan concurrentievermogen hebben ervaren in vergelijking met onze rivalen. We wisten al vanaf het begin van het seizoen dat het een zwaar jaar zou worden, maar dit was duidelijk een zeer moeilijke situatie’, legt de Fransman uit tegen Autosport. Dit dieptepunt voor Alpine kwam slechts een week nadat Gasly een podiumplaats had behaald in Zandvoort, waar hij de Ferrari's voorbleef die nu zelf meestreden om het podium. Deze inconsistentie wijst op een patroon waarbij Alpine moeite heeft op circuits met minder downforce, wat Gasly hoopt dat het team kan begrijpen en aanpakken om de zwakke punten voor 2024 te verbeteren.

Hoewel er berichten zijn dat het vermogen van de Alpine-motor dertig pk zwakker is dan dat van concurrenten, gelooft Gasly dat andere factoren ook een rol spelen, gezien het gebrek aan efficiëntie in het totale pakket. ‘Het belangrijkste is om te begrijpen waar dit prestatieverlies vandaan komt en volgend jaar terug te keren met een sterker pakket. Ik passeerde Carlos Sainz vorige week op pure snelheid met dezelfde banden, en dit weekend staat hij op het podium terwijl ik bijna een ronde achterstand had. Het lijkt erop dat het niet alleen draait om de kracht van de motor, maar het hele pakket dat moet worden verbeterd voor dit type circuit.’

Ocon sluit zich aan bij Gasly

Ocon deelde de mening van Gasly en benadrukte dat het tegenvallende weekend in Monza niet betekent dat Alpine de handdoek in de ring gooit. ‘Ik heb in het verleden nog slechtere weekenden meegemaakt. Alleen omdat we een slecht weekend hebben, betekent dat niet dat we opgeven. We zullen uitgebreide analyses uitvoeren en hebben een week zonder races om ons te concentreren op wat er is misgegaan en sterker terug te keren in Singapore’, vertelt Ocon. Gasly toont ook hoop voor de toekomst. Ik denk dat er binnenkort weer een update komt. Er is een duidelijke trend in termen van circuits waar we competitief zijn en waar niet. Dit is iets waar we volgend jaar aan moeten werken om een meer uitgebalanceerd pakket te hebben dat overal goed presteert’, aldus de Alpine-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws