Hülkenberg uit zorgen over Haas' prestaties:  'Frustrerend, teleurstellend en triest' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg uit zorgen over Haas' prestaties: 'Frustrerend, teleurstellend en triest'

Hülkenberg uit zorgen over Haas' prestaties:  'Frustrerend, teleurstellend en triest'

Nico Hülkenberg heeft na de Grand Prix van Italië zijn teleurstelling geuit over het gebrek aan updates van Haas en hij benadrukt dat het team achterblijft op de concurrentie. In een verklaring zei Hülkenberg dat ‘als je zo weinig doet, je niet veel kan verwachten’ en dat hij voor de komende races ‘geen grote lichtpuntjes’ verwacht.

Het seizoen 2023 heeft voor Haas niet de verwachte resultaten opgeleverd, met name als het gaat om bandenmanagement. Hoewel de VF-23 op sommige circuits een goede snelheid over één ronde heeft getoond, zijn de prestaties op zondag teleurstellend. De twee Haas-coureurs krijgen de banden snel op temperatuur in de beginfase van de race, maar de hoge bandentemperaturen leiden tot aanzienlijke slijtage en snelheidsverlies. Dit probleem deed zich ook voor tijdens de race op Monza, waar Hülkenberg vanaf de dertiende plaats en Kevin Magnussen vanaf de negentiende plaats op de grid moesten starten.

Ramp van Monza

In de race speelden de Haas-coureurs geen significante rol, en tot overmaat van ramp waren zij het enige team dat na een tweestopper op een ronde achterstand eindigde in de 51 ronden op Monza. Terwijl veel andere teams speciale vleugels hadden geïntroduceerd voor het hogesnelheidscircuit van Monza, bleef Haas achter. Hülkenberg liet zijn onvrede blijken over het gebrek aan updates en zei tegen Sky Sports: 'We presteren ondermaats in vergelijking met de concurrentie. We waren het enige team dat niets heeft meegenomen naar Monza. Als je zo weinig investeert, kun je ook niet veel verwachten. We waren deze keer geen punten waard, verre van dat zelfs. Het is frustrerend, teleurstellend en triest, maar we moeten het accepteren.'

Hülkenberg hoopt dat het team het beter zal doen in Singapore. 'Misschien past dit circuit beter bij ons', vertelt de Duitser. Desondanks tempert hij de verwachtingen voor de rest van het seizoen. ‘Ik verwacht geen grote hoogtepunten. Maar ik zal de nieuwe voorvleugel hebben, dus ik ben voorzichtig optimistisch’, aldus de Haas-coureur. Hülkenberg beseft dat er in Singapore geen wonderen zullen gebeuren, maar hij hoopt op een verbetering van de prestaties. Met nog zeven races te gaan staat Haas op de achtste plaats bij de constructeurs, met slechts elf punten gescoord in de afgelopen vijftien races, waardoor ze alleen Alfa Romeo en AlphaTauri achter zich houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws