Snel witte rook verwacht bij Alfa Romeo: 'Het is een belangrijke keuze' Formule 1
Formule 1

Snel witte rook verwacht bij Alfa Romeo: 'Het is een belangrijke keuze'

Snel witte rook verwacht bij Alfa Romeo: 'Het is een belangrijke keuze'

Alfa Romeo hoopt na de Grand Prix van Brazilië van volgende week uitsluitsel te kunnen geven over de tweede rijder bij het team voor komend jaar. Het Zwitserse team heeft Valtteri Bottas voor volgend seizoen aangetrokken als vervanger voor de stoppende Kimi Räikkönen. De naam Guanyu Zhou is al meerdere malen gevallen om de voorlopig lege plek op te vullen. 'Het is een moeilijke en belangrijke keuze.'

De afgelopen weken is het team van Alfa Romeo meermaals in het nieuws naar voren gekomen. Naar aanleiding van mogelijke overname van Sauber door Michael Andretti stond het Zwitserse team vaak op de sportpagina's in de krant. Nu het eindelijk rustig is rondom het team durft teambaas Frédéric Vasseur snel een keuze te maken, zegt hij tegenover Motorsport.com. 'In de komende dagen zullen we met een beslissing komen', aldus Vasseur.

Enkele namen staan al geruime tijd te wachten op een antwoord. Alpine-testcoureur Zhou is de meest genoemde kandidaat, maar ook de naam van Prema-coureur Oscar Piastri zingt in de wandelgangen rond. Ondanks deze druk van buitenaf maant Vasseur de boel tot kalmte. 'We kunnen geen overhaaste beslissingen maken. Volgend seizoen zal heel belangrijk voor ons zijn.'

Giovinazzi mag blijven hopen

Huidig teamgenoot van Räikkönen is de Italiaan Antonio Giovinazzi. Ondanks dat zijn naam niet vaak voorkomt als het gaat om komend seizoen, mag de Italiaan hopen dat hij het stoeltje behoudt. 'Stabiliteit is een belangrijke factor voor komend jaar. We gaan te maken krijgen met nieuwe reglementen, dus we moeten er gelijk staan. Hierin is stabiliteit dus van groot belang, maar het is niet het enige punt waarop we kiezen', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws