Speelde Ocon al langer in op het onvermijdelijke?: 'Daar was Alpine mogelijk niet blij mee' Formule 1
Formule 1

Speelde Ocon al langer in op het onvermijdelijke?: 'Daar was Alpine mogelijk niet blij mee'

Speelde Ocon al langer in op het onvermijdelijke?: 'Daar was Alpine mogelijk niet blij mee'

Volgens journalist Fred Ferret, die schrijft voor de Franse krant L'Équipe, komt het vertrek van Esteban Ocon bij Alpine niet echt als een verrassing. De algemene opvatting is dat het incident met teamgenoot Pierre Gasly in de openingsronde van de Grand Prix van Monaco de welbekende druppel was voor de Franse renstal, maar Ferret denkt dat een andere reden tot dit besluit heeft geleid.

Alpine-teambaas Bruno Famin was woest nadat Ocon en Gasly met elkaar in contact kwamen in de eerste ronde van de Grand Prix van Monaco. De Franse renstal had dankzij de tiende en de elfde plaats in de kwalificatie een uitstekende kans om punten te halen en dus kregen beide coureurs de opdracht mee om vooral samen te werken. Ocon dacht daar duidelijk anders over en zag zijn kans schoon. Zijn inhaalpoging in Portier eindigde uiteindelijk in tranen.

Voor Ocon zat de race erop, maar dankzij de rode vlag vanwege het incident tussen Kevin Magnussen en Sergio Pérez, kwam Gasly nog goed weg. In de tijd dat de wedstrijd stillag kon Alpine de bolide van Gasly nog grotendeels repareren en dus kon de Fransman de race vanaf zijn oorspronkelijke startpositie hervatten. Teambaas Famin stelde echter wel dat de actie gevolgen zou hebben.

Vertrek Ocon staat los van incident Monaco

Afgelopen maandag maakte Alpine zelfs bekend dat Ocon in 2025 niet langer uit zal komen voor het team. De timing van het nieuws wekte de suggestie dat deze beslissing wellicht het gevolg is waarover Famin in Monaco sprak, maar Ferret wijst een andere reden aan. 'Ik zou zeggen dat dit het einde is van huwelijk', begint de Fransman in de F1 Nation-podcast. 'We wisten allemaal al dat één van de Franse coureurs na dit seizoen zou moeten vertrekken', doelt Ferret op de slechte band tussen Ocon en Gasly.

Het is wellicht niet zo verrassend dat één van de coureurs het veld moet ruimen, maar waarom dan niet Gasly? 'Omdat Esteban (Ocon, red.) misschien al intensief op zoek is gegaan naar een ander stoeltje en Alpine daar niet blij mee was', antwoordt Ferret. 'We konden aan het begin al zien dat de samenwerking tussen het Franse koppel niet goed werkte. En zeker in deze tijd waarin iedereen aan de wereld moet bewijzen dat hij een plekje op de grid verdient, vechten ze als een bezetene. En als je vecht om P12 of zelfs om P19, dan is het moeilijk om jezelf in de kijker van de grotere teams te rijden', lijkt Ferret erop te hinten dat Ocon zelf ook al wist dat één van beide coureurs Alpine zou moeten verlaten en daarom zelf het heft in handen nam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws