Is de F1-carrière van Ocon voorbij?: 'Zij zullen zich nu ook wel achter de oren krabben' Formule 1
Formule 1

Is de F1-carrière van Ocon voorbij?: 'Zij zullen zich nu ook wel achter de oren krabben'

Is de F1-carrière van Ocon voorbij?: 'Zij zullen zich nu ook wel achter de oren krabben'

Giedo van der Garde heeft nog maar eens uitgehaald naar Esteban Ocon. De Fransman vertrekt na dit seizoen bij het Formule 1-team van Alpine en volgens de voormalig autocoureur heeft de enkelvoudig Grand Prix-winnaar dat volledig aan zichzelf te wijten. Van der Garde denkt dat de F1-carrière van Ocon zomaar eens voorbij kan zijn.

Vorige week maakte Van der Garde al op niet mis te verstane wijze duidelijk wat hij van Ocon vond na diens actie op teamgenoot Pierre Gasly in de openingsfase van de Grand Prix van Monaco. Ook Alpine-teambaas Bruno Famin woest en stelde dat er maatregelen getroffen zouden worden. Aanvankelijk dacht men dat het om een schorsing voor de Canadese Grand Prix van komend weekend zou gaan, maar maandag maakte het Franse team wereldkundig dat de wegen van Alpine en Ocon na dit seizoen zullen scheiden.

Van der Garde begrijpt de beslissing van Alpine wel. 'Hij heeft er een zooitje van gemaakt in Monaco en dat waren de consequenties om niet door te gaan met hem', reageert Van der Garde, die meteen stelt dat het incident in Monte Carlo niet de enige reden was voor Alpine om afscheid te nemen van Ocon, in de DRS-podcast op het nieuws. 'Het rommelt natuurlijk al langer in het team. Hij zit er al een tijd en de samenwerking met Gasly verloopt gewoon heel erg slecht.'

'Hij is een moeilijke jongen om mee samen te werken', vervolgt Van der Garde. 'Hij is ontzettend snel, maar hij is af en toe ook iemand die het bloed onder je nagels vandaan haalt en dat wil zo'n team niet. Ze hebben het al heel erg zwaar en dan wil je wel een teamplayer hebben. En hij is alleen maar met zichzelf bezig, omdat het een zware egoïst is', is de Nederlander duidelijk.

Gedrag kost Ocon de kop

Gasly is overigens niet de enige teamgenoot, die niet goed overweg kon met Ocon. Ook Sergio Pérez en Fernando Alonso lagen meer dan eens in de clinch met de Fransman. De winnaar van de Grand Prix van Hongarije in 2021 staat er bij zijn collega's niet goed op: 'En dat kost hem nu de kop', denkt Van der Garde, die tevens stelt dat Ocon hier niet meer van terug kan komen. 'Hij is chagrijnig, hij is altijd boos en is altijd met zichzelf bezig. Hij heeft niet de gunfactor.'

En die negatieve houding zou Ocon wel eens kunnen op kunnen breken in zijn zoektocht naar een nieuw F1-stoeltje. 'Als coureur is hij enorm snel, maar zo'n jongen wil je niet in je team hebben. Hij brengt alleen maar onrust. Dat zie je nu ook weer, hij wordt er niet voor niks uitgezet. Hij kan natuurlijk wel met Haas in gesprek gaan om daar een stoeltje te bemachtigen, maar zij krabben zich nu ook achter de oren. Ik denk dat het heel lastig wordt voor hem om ergens aan de bak te komen', vermoedt Van der Garde dat de F1-carrière van Ocon nu wel voorbij is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws