Wolff rekent op sterker Mercedes in Oostenrijk: 'W14 zou hier beter moeten presteren dan in Canada' Formule 1
Formule 1

Wolff rekent op sterker Mercedes in Oostenrijk: 'W14 zou hier beter moeten presteren dan in Canada'

Wolff rekent op sterker Mercedes in Oostenrijk: 'W14 zou hier beter moeten presteren dan in Canada'

Mercedes reist met veel vertrouwen af naar Oostenrijk. De W14 deed het vorige week in Canada beter dan verwacht en volgens teambaas Toto Wolff moet de Red Rull Ring de Mercedes-bolide nog beter liggen. Sinds de introductie van het upgradepakket in Monaco heeft Mercedes flinke stappen voorwaarts weten te zetten en Wolff hoopt die lijn in Spielberg door te kunnen trekken.

Het team van Mercedes arriveerde niet met al te hoge verwachtingen in Canada, maar Lewis Hamilton passeerde na zeventig ronden op het Circuit Gilles Villeneuve toch als derde de finish. Het was een welkome verrassing voor Mercedes en volgens Wolff zou de Red Bull Ring beter moeten passen bij de karakteristieken van de W14. Dat belooft wat en de teambaas van Mercedes kijkt daarom ook met veel vertrouwen uit naar het komende raceweekend in Oostenrijk.

'We kunnen veel positieve dingen meenemen van de afgelopen race in Canada, ondanks dat we de race niet met beide auto’s wisten te finishen', zegt Wolff in een persbericht van Mercedes. 'Een podium was een solide resultaat en we zagen bemoedigende resultaten van ons updatepakket. We zullen proberen voort te borduren op het momentum dat we de afgelopen twee races hebben opgebouwd. Het is een locatie waar de W14 beter zou moeten presteren dan in Canada, maar dat is niet vanzelfsprekend. Zoals altijd zullen we hard werken om onze prestaties te maximaliseren', aldus Wolff.

Tweede sprintrace van het seizoen

In Oostenrijk krijgen de Formule 1-teams ook weer een sprintrace voor de kiezen, maar het is voor Wolff ook om een andere reden een speciaal weekend. 'Oostenrijk is altijd een speciaal weekend, aangezien het mijn thuisrace is. Het is ook de tweede sprint van het seizoen, dus het zal interessant zijn om te zien welke impact dit heeft op het weekend, op een meer traditioneel circuit', sluit Wolff af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws