Steiner betreurde Schumacher-situatie: 'Maar aan een dood paard valt niet te trekken' Formule 1
Formule 1

Steiner betreurde Schumacher-situatie: 'Maar aan een dood paard valt niet te trekken'

Steiner betreurde Schumacher-situatie: 'Maar aan een dood paard valt niet te trekken'

Haas-teambaas Guenther Steiner vond het niet leuk om Mick Schumacher te moeten vertellen dat het team verder zou gaan zonder de jonge Duitser. Al met al beschouwde Steiner het als een onderdeel van zijn baan. Schumacher reed zo'n acht miljoen dollar aan schade, en behaalde niet de gewenste resultaten om de samenwerking met de Amerikaanse renstal voort te zetten. Steiner had het gevoel dat hij aan een dood paard aan het trekken was, en daar moest verandering in komen.

Na het debuutseizoen van Schumacher had Haas redelijk hoge verwachtingen van de 23-jarige. Helaas verliep het 2022-seizoen ook niet soepel voor de voormalig Haas-coureur. Binnen twee seizoenen bij de Amerikaanse formatie is Schumacher verantwoordelijk geweest voor zo'n acht miljoen dollar aan schade. Daartegenover heeft hij slechts in twee van de 44 Formule 1-races punten kunnen scoren, en dat kon niet langer zo doorgaan. 'Ik ben met hem gaan zitten en heb uitgelegd dat we verder moesten met een meer ervaren rijder', vertelt Steiner in een interview met Inews.

'Het is een onderdeel van mijn baan, het is niet leuk om te doen. Ik geniet er absoluut niet van. Maar je moet het professioneel benaderen', gaat de Italiaan verder. 'Omgaan met een Schumacher is niet gemakkelijk, zoals je je kunt voorstellen. Hij ging er erg volwassen mee om. Hij was niet gelukkig. Ik denk dat hij het wel had zien aankomen, aangezien hij een slimme jongen is. Hij had twee jaar de tijd, maar wij hebben niet gekregen wat we wilden. Ik moest wat veranderen. Aan een dood paard valt niet te trekken', aldus de Haas-teambaas.

Steiner heeft vaker voor hete vuren gestaan: 'Wilde zijn carrière niet verwoesten'

De keuze maken om Schumacher te laten gaan was niet gemakkelijk. Zo'n keuze heeft Steiner al eerder moeten maken, namelijk met Nikita Mazepin. Haas moest een beslissing maken toen de Russische oorlog met Oekraïne startte in februari 2022, aangezien het team een Russische coureur in dienst had, en ook nog eens de Russische titelsponsor Uralkali. 'We wisten niet wat we moesten doen met Nikita (Mazepin, red.). Ik wilde zijn carrière niet verwoesten', legt Steiner uit.

'Er was een lange aanloop naar de invasie. Ik hoopte dat ze (Rusland, red.) het niet zouden doen. Toen werden we op een ochtend wakker en waren ze Oekraïne binnengevallen. Wat gebeurde er in vredesnaam? Maar toen bleek dat dat niet ging stoppen, hebben we een paar weken later de beslissing genomen dat hij het seizoen niet met ons zou beginnen.' En zo gezegd, zo gedaan. Kevin Magnussen maakte daardoor een terugkeer bij de Amerikaanse renstal, en die comeback was succesvol. Het nieuwe Haas-duo, bestaande uit Magnussen en Hülkenberg, gaan in het aankomende weekend opnieuw de uitdaging aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws