Steiner: 'Schumacher heeft veel geleerd van gevecht met Verstappen' Formule 1
Formule 1

Steiner: 'Schumacher heeft veel geleerd van gevecht met Verstappen'

Steiner: 'Schumacher heeft veel geleerd van gevecht met Verstappen'

Günther Steiner denkt dat Mick Schumacher dit jaar aan het racen is met de 'grote mannen'. In 2021 moest de jonge Duitser vooral wennen aan zijn nieuwe klasse, maar inmiddels neemt hij het met regelmaat op tegen coureurs die zich doorgaans melden aan de top van de grid, zoals Max Verstappen en Lewis Hamilton. Volgens de Haas-teambaas leert Schumacher snel, en past hij zijn ervaring van die gevechten nu al toe.

'Vorig seizoen en dit seizoen zijn totaal verschillend', meldt de Italiaan als hem bij SPORT1 gevraagd wordt waarom de druk op hem zo hoog lag gedurende de eerste helft van het seizoen. 'Veel kijkers onderschatten dat. Vorig jaar was vooral een transitiejaar voor Mick waarin hij kon leren. Dat is een ander spelletje dan hij nu speelt.'

'De auto en zijn teamgenoot zijn nu competitief. Hij neemt het nu op tegen de grote mannen, daar moet je aan wennen. Intern stond er nog geen echte druk op, al poogde men dit extern wel te doen', zo vervolgt Steiner zijn verhaal. Eerder bekritiseerde hij de media, die volgens hem verhaallijnen fabriceerden van onrust binnen de renstal.

Schumacher kende een lastige seizoensstart met diverse crashes. Volgens Steiner horen die crashes er allemaal bij, net zoals de kritiek die de zoon van Michael Schumacher de afgelopen maanden te verduren heeft gekregen. 'Ongelukken zijn een deel van de reis waarin je de limieten opzoekt. Kritiek hoort daarbij, dit is de Formule 1. Je moet leren met die ruis op de achtergrond om te gaan. Dat is Mick nu gelukt.'

Schumacher veel geleerd van Verstappen

In Groot-Brittannië haalde Schumacher zijn eerste punten binnen na een spannend gevecht met Verstappen. Inmiddels lijkt hij ontketend, want Hamilton had het afgelopen weekend lastig tegen de Haas-coureur. 'Hij heeft veel geleerd van het gevecht met Max Verstappen in Silverstone, en past die lessen nu al toe. In Spielberg reed hij een uitstekende race, verdedigde hij goed en viel hij geweldig aan', concludeert Steiner lovend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws