Stroll belicht voordelen van door Red Bull geïnspireerde Aston Martin Formule 1
Formule 1

Stroll belicht voordelen van door Red Bull geïnspireerde Aston Martin

Stroll belicht voordelen van door Red Bull geïnspireerde Aston Martin

Lance Stroll is van mening dat Aston Martin met de gewijzigde versie van de Aston Martin AMR22 competitiever zal zijn in 2022. De nieuwe versie van de bolide, die tijdens de Grand Prix van Spanje gepresenteerd werd, leek erg op de auto van Red Bull Racing. Aston Martin-coureur Lance Stroll gaf uitleg over de sterke en zwakke punten van de auto: 'De auto is verbeterd in langzame bochten, niet in snelle bochten.’

Stroll stelde dat er dankzij de nieuwe ontwerpfilosofie meer mogelijkheden voor verbetering zullen zijn. De AMR22 arriveerde in Barcelona en er bleek een complete verandering te zijn doorgevoerd aan de auto. Door de veranderingen lijkt de AMR22 van Sebastian Vettel en Stroll een beetje op de RB18 van Red Bull Racing.

Dat komt vooral door de vorm van de sidepods. Ze lopen lang door aan het begin van de cockpit en lopen vervolgens geleidelijk af naar beneden. Dat is in tegenstelling tot de vorige variant van de AMR22, waar de sidepods min of meer op gelijke hoogte bleven en het uiteinde ervan nooit de vloer raakte. Over de vloer gesproken: ook die lijkt geïnspireerd te zijn door de vloer van Red Bull.

Aston Martin is nog wisselvallig

Dit alles leverde het team echter slechts één punt op in twee races met de verbeterde bolide. In Monaco was het Vettel die een punt veroverde dankzij een uitstekende race, ondanks de lastige omstandigheden. Het team probeert nog steeds het gedrag te begrijpen van de auto, zo zegt Stroll tegen Motorsport.

De Canadese coureur legde uit welke voordelen hij al heeft gezien, en waar de auto nog moet verbeteren: ‘Ik denk dat er met de aangepaste AMR22 veel meer kansen zijn dan de vorige versie. Met de lanceringsversie waren we competitief in sommige races, zoals Imola en ook in Miami. Sterker nog, in Florida haalden we Q3 en eindigden we ook in de punten. Met de nieuwe auto hadden we het in Barcelona echt moeilijk. Dus ik denk dat het de aard van de baan is die ervoor zorgt dat we goed presteren of niet.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws