FIA stelt tijdelijk Mercedes-topvrouw aan na vertrek uitvoerend directeur Bayer Formule 1
Formule 1

FIA stelt tijdelijk Mercedes-topvrouw aan na vertrek uitvoerend directeur Bayer

FIA stelt tijdelijk Mercedes-topvrouw aan na vertrek uitvoerend directeur Bayer

De FIA heeft het vertrek van de uitvoerend directeur van de Formule 1, Peter Bayer, aangekondigd. Bayer, die in zijn rol als uitvoerend directeur het onderzoek naar aanleiding van Abu Dhabi 2021 leidde, wordt vervangen door Shaila-Ann Rao. Zij keert terug naar de FIA na enige tijd in dienst te zijn van het Mercedes Formule 1-team. Zij was daar de afgelopen drie jaar actief als legaal adviseur.

'De FIA kondigt het vertrek van Bayer aan. Hij is sinds 2017 actief als secretaris-generaal van de sport en is sinds 2021 de uitvoerend directeur van de F1. Wij bedanken hem voor zijn toevoegingen aan motorsport over de afgelopen vijf jaar', zo wordt een persbericht van de FIA ingeluid. Waarom Bayer vertrekt, wordt uit het bericht van de FIA niet duidelijk.

'Hij hield de afgelopen jaren toezicht op de gehele sportdivisie, van karting tot de rest van de éénzitterspyramide, op de creatie van het nieuwe World Rally-Raid-kampioenschap en veiligheids- en duurzaamheidskwesties', meldt het motorsportorgaan.

Mercedes-topvrouw tijdelijk aangesteld

Als tijdelijke vervanger van Bayer heeft de FIA Rao aangesteld, die zich recentelijk weer bij het motorsportorgaan voegde na een termijn bij het Mercedes Formule 1-team. Rao was eerder al actief voor de FIA als hoofd van de juridische afdeling van halverwege 2016 tot en met 2018.

Vervolgens is ze vertrokken naar Mercedes, waar ze drie-en-een-half jaar doorbracht als adviseur, en later speciale adviseur, van Toto Wolff, de teambaas van de Duitse renstal. De dame die momenteel aangesteld is als vervanger van Bayer heeft dus voldoende ervaring binnen de FIA zelf, maar ook bij het team van Lewis Hamilton en George Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws