Stroll heeft de smaak te pakken: 'Die eerste ronde was echt goed' Formule 1
Formule 1

Stroll heeft de smaak te pakken: 'Die eerste ronde was echt goed'

Stroll heeft de smaak te pakken: 'Die eerste ronde was echt goed'

Lance Stroll maakte meer dan tien plaatsen goed tijdens de Grand Prix van Las Vegas en zat lekker in zijn vel omdat hij een snelle auto had. De Canadees kende een goede start en wist zijn plek in de top tien te behouden, ook toen er nog meer gebeurde in de race. Teambaas Mike Krack vult aan dat het ook hielp dat Stroll nog twee nieuwe sets van de harde band over had, waardoor Aston Martin de strategie kon perfectioneren.

Stroll mocht de race aanvangen vanaf P14 maar kende een magistrale openingsfase en maakte direct heel wat plekken goed. De Canadees kwam uiteindelijk als vijfde over de streep en nam tien punten mee naar huis voor zijn team. 'Ik had niet verwacht dat er vandaag veel zou gebeuren', verklaart Stroll bij Motorsport.com. 'De eerste ronde was behoorlijk goed, ik heb tien posities of zo goedgemaakt omdat iedereen wijd ging in bocht 1', gaat de Aston Martin-coureur verder. Zijn teamgenoot Fernando Alonso spinde, en ook Valtteri Bottas en Sergio Pérez waren betrokken bij een incident in de eerste bocht. Veel coureurs gingen wijd, en maakten daarbij de weg vrij voor Stroll.

Tijdens de eerste safetycar-fase gaf de Canadees zijn top tien-positie op om de harde band op te halen, wat hij bij de tweede safetycar nog een keer kon doen. 'We hadden een goede snelheid en konden het hele raceweekend aanvallen, wat leuk was', zegt Stroll. 'Op vrijdagavond was het moeilijk om te strijden met auto's zoals Haas, Alpine en Alfa Romeo, maar op de racedag hadden we duidelijk een snellere auto dan zij.' Alonso wist zijn race ook nog positief af te sluiten, hij werd negende. Omdat Carlos Sainz op P6 eindigde, is Alonso wel een plek gezakt in het kampioenschap. De Spanjaard staat nu zesde. Stroll staat tiende, op veertien punten van Oscar Piastri.

Krack trots op bandenmanagement van Stroll

Naast dat Stroll een goede race heeft gereden hielp het ook dat Aston Martin de strategie goed had uitgekiend. Volgens Krack speelden de twee nieuwe sets harde banden een sleutelrol in de race van Stroll. 'Je kunt zien dat afgezien van Ocon iedereen die geen twee sets meer had uit de punten is gevallen', zegt Krack. Die laatste set hielp Stroll naar de finish. Het is al de tweede keer op een rij dat de Canadees P5 pakt. 'Als de resultaten komen, krijg je ook meer zelfvertrouwen', zegt de Luxemburger. 'Hij viel gisteren weliswaar in Q2 uit, maar dat was geen drama. Hij bouwt langzaam zelfvertrouwen op, en dat zijn dingen die je niet kunt meten. Daarnaast was het mooi om te zien dat hij het managen van de banden echt goed heet uitgevoerd. En toen kon hij een paar mensen inhalen. Als je alles bij elkaar neemt, komen ook de resultaten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws