Mening van Wolff blijft onveranderd: 'Evenement heeft aan alle verwachtingen voldaan' Formule 1
Formule 1

Mening van Wolff blijft onveranderd: 'Evenement heeft aan alle verwachtingen voldaan'

Mening van Wolff blijft onveranderd: 'Evenement heeft aan alle verwachtingen voldaan'

De mening van Mercedes-teambaas Toto Wolff is onveranderd gebleven na afloop van het weekend in Las Vegas. De Oostenrijker had na de eerste vrije training het idee dat de kritiek op het evenement over the top was, en reageerde daar fel op tijdens de persconferentie van de teambazen. Volgens Wolff heeft het Grand Prix-weekend in Las Vegas aan alle verwachtingen voldaan.

Wolff reageerde fel op de kritiek die de andere teambazen leverden na de eerste vrije training. Daarbij liep Carlos Sainz flinke schade op aan zijn bolide nadat hij over een losse putdeksel reed. Zowel de Spanjaard als Ferrari was woest dat ze ook nog eens een gridstraf van tien plekken kregen voor het verwisselen van de beschadigde onderdelen, waar Sainz zelf niks aan kon doen. Vasseur was niet mals met zijn kritiek, maar dat vond Wolff niet kunnen. Hij vond niet dat er al meningen gevormd konden worden na één sessie. In gesprek met Motorsport.com blikt de Mercedes-teambaas terug op het incident met de putdeksel. 'Zoals ik al heb gezegd stelde dat niks voor', zegt Wolff stellig.

'Als ik terugblik, dan zie ik een fantastische race, een geweldig publiek en een evenement dat staat als een huis', vervolgt de Oostenrijker. 'Daar zal ik de inaugurele Grand Prix van Las Vegas om herinneren, dat het aan alle verwachtingen heeft voldaan.' Een aantal dingen laten toch wel een vieze smaak achter in de monden van de F1-fans. Omdat de reparaties aan de baan in VT1 zoveel tijd kosten werd VT2 uitgesteld, en voor de tweede sessie kon beginnen moesten de fans de tribunes al verlaten. Ook dat ziet Wolff niet als iets negatiefs. 'Het waren omstandigheden die onvoorzien waren, en je kunt het circuitpersoneel hier niet zo laat laten doorwerken. Voor volgend jaar moet er wellicht een soort buffer gecreëerd worden.'

Aanpassen van het tijdschema 'slechts een detail'

Meerdere teambazen gaven aan dat het late tijdschema van de Grand Prix van Las Vegas veel van het personeel van de teams hebben gevraagd. Met name de eerste dag was ontzettend lag. Daar sluit Wolff zich bij aan. 'Het gaat om de logistieke zaken', zegt de Oostenrijker. 'Hoe ga je om met de verkeerssituatie in Las Vegas als de tijden worden vervroegd? Ik wil niet zoeken naar een haar in mijn soep omdat het zo fantastisch was. We kunnen wel gaan kijken naar de tijden van de sessies dan misschien de kwalificatie wat eerder inplannen. Al is dat slechts een detail. Het hele evenement was geweldig.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws