Bottas was de dupe van chaos in de eerste bocht en 'verloor ontzettend veel downforce' Formule 1
Formule 1

Bottas was de dupe van chaos in de eerste bocht en 'verloor ontzettend veel downforce'

Bottas was de dupe van chaos in de eerste bocht en 'verloor ontzettend veel downforce'

Alfa Romeo-teambaas Alessandro Alunni Bravi geeft aan dat Valtteri Bottas meer dan twintig punten aan downforce verloor vanwege de schade aan zijn auto na de chaos in de eerste bocht van de race in Las Vegas. De auto was daarna praktisch onbestuurbaar, waardoor de Fin als zeventiende en laatste over de streep kwam. Daar baalde hij hevig van, Bottas startte namelijk op P7.

Bottas kon de spinnende Fernando Alonso niet ontwijken in de eerste bocht en viel daardoor terug naar het achterveld. Bij het incident werd hij ook nog eens geraakt door Sergio Pérez. 'Dat heeft de diffuser behoorlijk beschadigd', geeft Bottas aan. 'Ik heb na de race gezien dat er een aantal significante onderdelen ontbraken, dat verklaarde veel.' Want na de klap functioneerde er eigenlijk niets meer bij de Alfa Romeo-coureur. Uiteindelijk zag hij de eindvlag als 17e en laatste met 35 seconden achterstand op de voorganger. Bravi legt uit dat de auto meer dan twintig punten downforce verloor. 'Daardoor was de auto praktisch onbestuurbaar', zegt de Italiaan.

'Valtteri heeft de auto desondanks over de streep gekregen, maar een goed resultaat redden was niet meer mogelijk. Jammer, want zijn racetempo was eigenlijk goed, zoals we eerder in het weekend hebben gezien', aldus de Alfa Romeo-teambaas. Voor Alfa Romeo wordt het daarom moeilijk om zich in het constructeurskampioenschap te verbeteren. Voor de laatste race van het seizoen staat het team op de negende plaats, maar heeft al vijf punten achterstand op AlphaTauri. Een goed resultaat in Las Vegas zou daarentegen nog mogelijkheden hebben geboden.

Ook Bottas baalt: 'Maar wat kun je doen?'

Het weekend van Bottas kende behoorlijk wat ups en downs, de Fin had namelijk ook nog eens maagklachten gekregen. 'Ik heb een paar dagen geleden maagklachten gekregen, en tot gisteravond werd het steeds erger. Op de racedag was het beter, maar het was voor mij nog steeds niet het leukste weekend', verklaart de Alfa Rome-coureur. Dat hij zijn punten verloor vond hij echter erger. 'We hadden een goede kans, en ik had het gevoel dat de auto hier goed voor me werkte. Wat voor een tempo we zouden hebben gehad, blijft door de schade onduidelijk. Maar wat kun je doen? Zo gaat het soms.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws