Sky Sports-analist baalt van Pérez: 'Hij gaat het zichzelf verwijten omdat het de laatste ronde was' Formule 1
Formule 1

Sky Sports-analist baalt van Pérez: 'Hij gaat het zichzelf verwijten omdat het de laatste ronde was'

Sky Sports-analist baalt van Pérez: 'Hij gaat het zichzelf verwijten omdat het de laatste ronde was'

Sky Sports-analist en voormalig F1-coureur Karun Chandhok denkt dat Sergio Pérez het zichzelf zal verwijten dat hij zijn P2 is verloren aan Charles Leclerc in de laatste ronde van de race. Chandhok denkt dat de Mexicaan vooral zal balen dat hij de deur open heeft laten staan en zijn plek niet heeft verdedigd.

Pérez eindigde als derde in Las Vegas nadat Leclerc de Red Bull Racing-coureur in de laatste ronde nog wist in te halen. De Monegask zette zijn inhaalactie snel en onverwachts in, waardoor Pérez van hem leek te schrikken. Sommigen zijn van mening dat de Mexicaan zijn plek had moeten verdedigen, terwijl anderen het zagen als dat hij eieren voor zijn geld koos en liever de P2 in het kampioenschap veilig wilde stellen. 'Ik denk dat Checo het zichzelf zal verwijten omdat het de laatste ronde van de race was', kaart Chandhok aan in de Sky Sports-podcast.

'Tussen bocht twaalf naar bocht veertien tuimelde hij een plek naar beneden. Ik denk dat hij betreurt dat hij niet meer aan de binnenkant was gaan zitten en zichzelf heeft verdedigd, want hij opende gewoon de deur', gaat de oud-coureur verder. 'Hij bleef stevig rechts en nodigde gewoon uit tot een aanval, wat altijd zou gebeuren in de laatste bocht van de laatste ronde. Helaas voor Pérez is hij als verliezer uit de bus gekomen. Hij nodigde Leclerc gewoon uit. Ik denk dat als Pérez meer naar binnen was gegaan dat Leclerc moeite had gehad.'

Chandhok looft werk van Leclerc

Waar de meeste analisten een mening over hadden was het feit dat het Pérez nu al twee keer op een rij overkomen is. Ook in Brazilië was hij in de laatste ronde in gevecht, toen met Fernando Alonso, en werd hij zelfs door de Spanjaard van het podium geduwd. 'Pérez had hem bij die apex van bocht veertien af kunnen remmen en ervoor kunnen zorgen dat hij een goede exit kreeg. Dan had hij voor een één-twee kunnen zorgen', zegt Chandhok. 'Charles heeft geweldig werk geleverd door aan de binnenkant te duiken, en Pérez had een goede race van de elfde positie naar P3, maar ik denk wel dat hij P2 had kunnen hebben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws