Surer voorzag grotere achterstand voor Hamilton in strijd met Russell Formule 1
Formule 1

Surer voorzag grotere achterstand voor Hamilton in strijd met Russell

Surer voorzag grotere achterstand voor Hamilton in strijd met Russell

Marc Surer ziet Lewis Hamilton nog steeds op de toppen van zijn kunnen presteren. De voormalig Formule 1-coureur had verwacht dat George Russell, ondanks zijn voorsprong in het kampioenschap, nog dichter bij zijn teamgenoot had gezeten. De Zwitser voorzag namelijk een groot voordeel voor de jonge Brit ten opzichte van Hamilton.

Momenteel staat Russell op de tweede plek in het wereldkampioenschap. Ondanks dat de coureur net nieuw is bij het team van Mercedes had Surer verwacht dat Hamilton het nog wat zwaarder had gehad. 'Vooral in de kwalificatie had ik een grotere achterstand verwacht', zegt de voormalig rijder bij Formel1.de. 'Maar daar mist hij bijna niks en qua racesnelheid is Hamilton de maatstaf. Hij klaagt wel altijd over de radio, maar hij geeft altijd alles. Ik maak mij niet zo'n zorgen op Lewis.'

De afgelopen jaren wist de zevenvoudig wereldkampioen de strijd tegen zijn toenmalig teamgenoot Valtteri Bottas makkelijk te winnen. Zelfs als Hamilton het gevecht met Russell verliest, dan is dat volgens Surer nog niet het einde van de wereld. 'Ik geloof eigenlijk ook niet dat het gaat gebeuren. Het kan zomaar zo zijn dat alles misgaat voor Russell in de volgende race en dan ziet alles er ineens anders uit. Het is eigenlijk nog te vroeg om hier uitspraken over te doen.'

Surer: 'Russell snel in een langzame auto'

De afgelopen seizoenen reed Russell bij het team van Williams. De coureur moest lang wachten op zijn eerste punten in de Formule 1. Surer was onder de indruk van de rijder in zijn tijd bij de Britse renstal. 'Die auto was heel ver verwijderd van perfectie, maar Russell presteerde soms wonderen met die auto. Hij weet hoe het is om snel te rijden in een langzame auto. Hamilton weet niet meer hoe dat voelt. Hij is de afgelopen jaren verwend', aldus Surer.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws