De la Rosa complimenteus over kwartet in F1: 'Ze passen zich zo snel aan' Formule 1
Formule 1

De la Rosa complimenteus over kwartet in F1: 'Ze passen zich zo snel aan'

De la Rosa complimenteus over kwartet in F1: 'Ze passen zich zo snel aan'

Voormalig Formule 1-coureur Pedro de la Rosa ziet in Max Verstappen, Lewis Hamilton, Charles Leclerc en Fernando Alonso de meest speciale coureurs van de grid. De Spanjaard weet dat deze rijders zich in alle omstandigheden het snelste kunnen aanpassen. Bovendien herinnert De la Rosa zich een moment met Hamilton waar hij niet heel trots op is.

Alonso en Hamilton zijn onderdeel van de oude garde, maar laten elk Grand Prix-weekend zien dat zij tot de top van de Formule 1 behoren. De nieuwe generatie, met Verstappen en Leclerc, laten volgens De la Rosa dezelfde kwaliteiten zien. 'Ze kunnen zich razendsnel aanpassen', merkt de voormalig coureur op bij F1 Nation Podcast. 'Als zij nieuwe banden krijgen dan vinden ze direct grip. Andere coureurs, zoals ik, hebben een aantal ronden nodig. Maar dan is het beste alweer van de band af.'

De la Rosa zag uitzonderlijk simulatorwerk Hamilton

De la Rosa was van 2003 tot en met 2009 testcoureur bij het team van McLaren. In 2007 kwam Hamilton binnen bij het team om naast Alonso te rijden. De twee werkten geregeld samen in de simulator. 'Voor mij duurde het een aantal sessies om nieuwe circuits, zoals Abu Dhabi destijds, volledig te leren kennen en deze te herinneren. Lewis kwam binnen rond lunchtijd, nadat ik al een hele ochtend in de simulator had gezeten, en hij was eigenlijk al tevreden.'

In de simulator liet de zevenvoudig wereldkampioen ook zijn aanpassingsvermogen zien, herinnert De la Rosa zich. 'Hij vroeg aan mij of de eerste bocht naar links of naar rechts was. Hij zei dat hij nog niet naar de lay-out had gekeken en dat hij redelijk vergeetachtig was. Na drie ronden te hebben gereden op het circuit reed hij de tijden die ik pas reed aan het einde van een hele ochtend. Daar ben ik niet zo trots op', aldus De la Rosa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws