Szafnauer eist duidelijkheid van de wedstrijdleiding: 'Oneerlijk om Alonso te straffen' Formule 1
Formule 1

Szafnauer eist duidelijkheid van de wedstrijdleiding: 'Oneerlijk om Alonso te straffen'

Szafnauer eist duidelijkheid van de wedstrijdleiding: 'Oneerlijk om Alonso te straffen'

Otmar Szafnauer is het niet eens met de vijf seconden tijdstraf die Fernando Alonso heeft gekregen na afloop van de Grand Prix van Miami. De coureur van Alpine schoot rechtdoor in een chicane, waardoor dat hem een voordeel gaf. Szafnauer hoopt op transparantie van de FIA, want het is volgens de Alpine-teambaas niet duidelijk wanneer een coureur voldoende tijd heeft teruggegeven als hij een dergelijke fout maakt.

'Als je de baan af gaat en daarmee iemand passeert dan is het duidelijk wat je moet doen, namelijk de positie teruggeven', begint Szafnauer bij Motorsport.com. De wedstrijdleiding heeft de verantwoordelijkheid van dergelijke situaties in de schoenen geschoven van de teams. Toch is er nog een hoop onduidelijkheid. 'In deze situatie, wanneer er iemand al achter je zit, dan is het moeilijk om vast te stellen wat je moet doen. Je hebt die feedback nodig. Het is gewoon oneerlijk om Fernando te bestraffen.'

Mick Schumacher en Sebastian Vettel reden op het moment van het voorval achter de tweevoudig wereldkampioen 'Er zaten coureurs achter hem en ze bleven achter hem. Waar bestraf je hem dan voor? Hij had een marginale voorsprong op de mensen achter hem en dan moet hij een kleine marge teruggeven. Maar je gaat hem geen straf geven omdat hij een voorsprong had van een paar tienden.' Door de straf verloor Alonso uiteindelijk zijn negende plek en scoorde hij ook geen punten.

Szafnauer: 'Ook Alonso maakte fouten'

Szafnauer zag wel dat zijn coureur er alles aan deed om de gewonnen tijd terug te geven. 'Fernando, toen hij op het rechte stuk was aangekomen, ging al twee keer van zijn gas. Ik weet niet of hij alle tijd terug heeft gegeven, maar hij heeft wel veel tijd teruggeven.' De Alpine-teambaas verwijt zijn coureur dan ook niks. 'Coureurs maken wel vaker fouten in een chicane. Dat doen ze niet expres. Als je hard aan het pushen bent dan kan dat gebeuren. Zelfs een tweevoudig wereldkampioen maakt wel eens een fout', aldus Szafnauer.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws