Dit vinden de teams na de GP van Miami: 'Zwaarste race die ik ooit gereden heb' Formule 1
Formule 1

Dit vinden de teams na de GP van Miami: 'Zwaarste race die ik ooit gereden heb'

Dit vinden de teams na de GP van Miami: 'Zwaarste race die ik ooit gereden heb'

De race op het stratencircuit van Miami was een groot spektakel waar Max Verstappen soeverein naar de overwinning reed. Met een temperatuur van zo'n 33 graden en een luchtvochtigheid van 70 procent was het een zware race voor de coureurs. Zo waren er de nodige incidenten en frustraties bij de teams en hun coureurs. Sommige teams excelleerden en sommige presteerden ondermaats.

Allereerst Valtteri Bottas die zich wederom van zijn beste kant liet zien en goede punten scoorde met de zevende plaats. 'Ik ben blij met onze prestatie. Het was een sterke race, hoewel we uiteindelijk benadeeld werden door het tijdstip van de Safety Car. Ik kon mijn achterstand op Lewis Hamilton goed inlopen en P5 was mogelijk geweest, maar toen de race geneutraliseerd werd, was het gat verdwenen en George Russell zat op verse banden achter ons, dus het zou moeilijk zijn geweest om die plaats te behouden', zo zegt de coureur bij Sky Sports.

Zijn teamgenoot Zhou kende een minder voorspoedige race en moest al vroeg in de race opgeven met een probleem aan zijn auto. 'Het is jammer dat we moeten opgeven terwijl we goed op weg waren. Ik denk dat we alles hadden wat nodig was om een positief resultaat te behalen. We zijn nog aan het onderzoeken wat het probleem was, het enige wat we weten is dat het een waterlek was, maar we zullen de oorzaken moeten identificeren en aanpakken. Het is frustrerend, natuurlijk, maar het hoort bij racen', zegt de Alfa Romeo-coureur in het persbericht van zijn team.

Alpine

Bij Alpine was Esteban Ocon een blije man, de Fransman scoorde wederom punten met de negende plaats en is daar heel erg blij mee. 'Wat een race! Ik wil het team hartelijk bedanken voor al het harde werk dat ze hebben verzet om de auto weer in elkaar te zetten. Het was een behoorlijk kapotte auto na die grote crash in de training op zaterdag. Zij zijn de echte sterren dit weekend. Voor mij voelt het geweldig om punten te pakken nadat ik achteraan ben gestart en ik ga zeker tevreden weg na zo'n zware dag gisteren. De auto en de strategie waren geweldig, het was een goed geleide race en we sluiten een opwindend eerste raceweekend in Miami in stijl af. Nu moeten we dat momentum vasthouden als we terug naar Europa gaan voor de volgende ronde', zegt de coureur bij Sky Sports.

De pech bij teamgenoot Fernando Alonso hield dan eindelijk op in Miami en de Spanjaard scoorde de negende plaats. 'Ik ben blij dat ik weer in de punten sta. In de race maakte ik bij de start een paar goede inhaalacties en won ik wat posities. We hadden een beetje pech met de timing van de safetycar en anderen hadden veel geluk. Zonder de safetycar zaten we waarschijnlijk in de strijd om de zevende of achtste plaats. Daarna maakte ik een fout toen ik Pierre Gasly probeerde in te halen, dat was mijn fout en ik verontschuldig me daarvoor. Over het algemeen denk ik dat onze race pace goed leek te zijn. Het was ook erg warm en vochtig, dus fysiek was het een hele uitdaging voor ons', aldus de Spanjaard bij Sky Sports.

McLaren

Bij McLaren kwamen de coureurs minder goed voor de dag. Lando Norris kwam in botsing met Gasly en Ricciardo kon zich niet mengen in de strijd voor de punten en eindigde elfde. 'Het voelde aan als een bewogen race. Er waren wat gevechten en ook leuke momenten, maar het voelde alsof we meer aan het verdedigen waren dan aan het aanvallen. Ik heb hard gevochten en ik dacht dat ik dicht bij de punten was, maar het was niet genoeg. We gaan door. Ik denk dat dit circuit zeker inspeelde op een paar van onze zwakke punten. Veel lange bochten, veel lange rechte stukken, dus daar moeten we aan werken en hopelijk ligt Barcelona ons dan wat beter, dus daar kijk ik naar uit', zegt Ricciardo bij Sky Sports.

Norris was wel in de strijd om de punten maar de Brit kwam tegen het einde van de race in aanraking met Gasly. De botsing leverde een flinke klapper op en zorgde voor de enige safety car-situatie van de race. 'Een zware dag. Het eindigde duidelijk niet zoals we wilden. Ik denk dat de botsing met Gasly een race-incident was. Ik denk dat ik misschien wat meer ruimte had kunnen laten, maar dat kon hij ook en uiteindelijk kwamen we bij elkaar. Gelukkig hebben we niet al te veel verloren. Misschien één of twee punten, maar één of twee punten is altijd leuk om te hebben. Een beetje jammer dus, maar het gebeurt en we zullen ervoor zorgen dat we de volgende keer beter voor de dag komen', zegt Norris in het persbericht van zijn team.

Williams

Bij het team van Williams was het Albon die andermaal een top prestatie neerzette, de Thai reed van P18 naar P10. 'We hebben het tempo gevonden waarvan ik al het hele weekend wist dat we het hadden. We hadden gisteren een zware kwalificatie, waardoor we met een goed presterende auto iets uit positie waren, dus inhalen was mogelijk en we maakten goede progressie. We hadden een beetje geluk met een aantal auto's voor ons die betrokken raakten bij incidenten, maar het belangrijkste is dat we in een positie waren om het beste te maken van die kansen toen ze zich voordeden', zegt Albon in het persbericht van zijn team.

Voor Nicholas Latifi was het echter een zware race in Miami, de Canadees kwam niet verder dan de veertiende plaats. 'Het was een erg moeilijke middag daar. Aan de ene kant is het erg positief voor het team om de punten te scoren met Albon, vooral na waar we gestart zijn, maar aan onze kant hadden we te veel problemen. Het was moeilijk en we hadden al vroeg te kampen met een aantal problemen die ons tegenhielden, zoals problemen met de banden en een gebrek aan tempo, en dat moeten we onderzoeken', zegt Latifi na de race.

Aston Martin

Aston Martin wist dit weekend geen punten te scoren en dus was er teleurstelling alom bij het team. Lance Stroll eindigde teleurstellend op de twaalfde plek. 'Al met al een frustrerende middag. Het was jammer om vanuit de pitstraat te moeten starten, maar toen de race eenmaal op gang was, hebben we een redelijk tempo laten zien. Het was vrij moeilijk om buiten de lijnen in te halen, maar we hebben goede beslissingen genomen en onszelf in een positie gebracht om binnen de top 10 te finishen door te pitten onder de safetycar. Ik denk dat we punten hadden kunnen pakken, maar een slechte herstart en contact met Magnussen hebben dat verhinderd', zegt Stroll in het persbericht van zijn team.

Sebastian Vettel kon de race niet uitrijden na een botsing met Schumacher, de Duitser werd geclassificeerd als zeventiende. 'Het is jammer dat dit weekend zo is geëindigd en we hadden beter moeten doen. We hadden een probleem met de benzinetemperatuur voor de race, waardoor we vanuit de pitstraat moesten starten. Het grootste deel van de race zat ik vast in het verkeer, was het vrij moeilijk om in te halen en was de DRS niet zo effectief. Toen de Safety Car werd ingezet, schoven we op naar de top 10, maar Mick Schumacher en ik hadden contact, wat ons beiden punten kostte', aldus Vettel.

Haas

Haas kon niet imponeren in haar thuisrace, het Amerikaanse team eindigde buiten de punten en Schumacher botste zelfs met Vettel. 'De wagen was echt goed, dus ik baal dat we onze positie niet konden behouden. Ik denk dat het onze beste race was tot nu toe dit jaar. We zijn allemaal racers, we proberen het allemaal, en het zou altijd moeilijk worden om nieuwe banden achter ons te houden en het was erg jammer om de race op die manier te beëindigen. We waren op weg om punten te pakken, maar we zullen nog even moeten wachten', zegt Schumacher in het persbericht van zijn team.

Kevin Magnussen eindigde achter Schumacher op P16, volgens de Deen was het de moeilijkste race van zijn carrière. 'Het was de zwaarste race die ik ooit gereden heb, het was ongelooflijk heet. Ik moest die laatste stint rijden met schade aan de voorvleugel, maar zelfs met die schade kwamen we in een positie waarin we voor P10 konden vechten.' De Deen botste vervolgens met Stroll en viel terug buiten de punten. 'We hebben alles geprobeerd wat we konden en hebben geen punten kunnen pakken, op naar de volgende', aldus Magnussen na de race in Miami.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws