Seidl spijkerhard voor Hamilton en Vettel: 'Dan race je maar niet, zo simpel is het' Formule 1
Formule 1

Seidl spijkerhard voor Hamilton en Vettel: 'Dan race je maar niet, zo simpel is het'

Seidl spijkerhard voor Hamilton en Vettel: 'Dan race je maar niet, zo simpel is het'

Andreas Seidl, teambaas van McLaren, velt een hard oordeel over de protesten van Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Hamilton kan zich naar eigen zeggen niet houden aan het sieradenreglement in de Formule 1, terwijl Vettel een ironisch protest voerde tegen de regel omtrent het dragen van brandwerendondergoed. Seidl weet dat deze regels al heel erg lang bestaan en dat ze in andere raceklassen niet in twijfel worden getrokken.

Waar Michael Masi vorig jaar veel onder vuur lag, zijn nu Niels Wittich en Eduardo Freitas aan de beurt. De McLaren-teambaas stelt dat hij altijd een goede werkrelatie heeft gehad met de wedstrijdleiding. 'Ik wil geen vergelijkingen maken met de vorige wedstrijdleiding, want vanuit ons oogpunt was de werkrelatie met de vorige opstelling ook prima', wordt Seidl geciteerd door Motorsport-Total.com. 'Toch is de nieuwe wedstrijdleiding, met Niels en ook met Eduardo, uitstekend begonnen aan dit nieuwe tijdperk van de Formule 1.'

Seidl kritisch op Hamilton en Vettel

Voorafgaand aan de Grand Prix van Miami werd duidelijk dat de FIA enkele regels strenger gaat handhaven. Hamilton en Vettel uitten hun kritiek, maar Seidl staat aan de kant van de wedstrijdleiding. 'Uiteindelijk blijven het ook gewoon regels die al jarenlang bestaan. In andere raceklassen staat deze regel gewoon niet ter discussie. Als je je sieraden niet af wilt doen of geen brandwerendondergoed aan wilt trekken, dan race je maar gewoon niet. Zo simpel is het.'

Toch heeft de wedstrijdleiding een compromis proberen te sluiten met Hamilton. De coureur stelt dat hij sommige van zijn sieraden simpelweg niet kan verwijderen. De wedstrijdleiding gaf de zevenvoudig wereldkampioen een uitstelling van twee races. Tijdens de Grand Prix van Spanje hoeft Hamilton dus nog niet te voldoen aan het reglement. Seidl is blij met deze instelling van de wedstrijdleiding. 'Dat is wat we van ze verwachten. We willen open discussies die leiden tot oplossingen', aldus de McLaren-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws