Szafnauer kritisch op de hoeveelheid controle die Renault had in zijn periode bij Alpine Formule 1
Formule 1

Szafnauer kritisch op de hoeveelheid controle die Renault had in zijn periode bij Alpine

Szafnauer kritisch op de hoeveelheid controle die Renault had in zijn periode bij Alpine

Otmar Szafnauer heeft aangegeven dat hij veel te weinig verantwoordelijkheden kreeg binnen het team van Alpine. De ontslagen teambaas van de Franse renstal merkte in zijn periode bij het Formule 1-team dat alles via de leiding van Renault ging en dat hijzelf werd overgeslagen. Dat was volgens Szafnauer geen basis om succes mee te boeken, zeker niet vanwege de onrealistische tijdsplanning die CEO Luca de Meo hem voorschotelde.

Szafnauer heeft uiteindelijk anderhalf jaar bij het team van Alpine gezeten. Bij SiriusXM’s Cars & Culture vertelt de Amerikaan dat de samenwerking niet liep zoals hij gewend was van andere autosportteams. 'Het moederbedrijf wilde veel controle hebben over veel gebieden van het raceteam. Meer dan ik ooit eerder heb gezien. Je weet wel, het commerciële gebied, het marketinggebied, HR, financiën, communicatie, al dat soort zaken rapporteerden mensen niet aan mij, maar om mij heen, aan iemand anders in de grotere organisatie. Ze gedragen zich allemaal als een marinier, terwijl wij piraten moeten zijn om te kunnen winnen.'

Winnen zat er gezien de huidige dominantie van Red Bull Racing niet in, maar Esteban Ocon wist in Monaco wel op het podium te staan. Szafnauer geeft echter aan dat Alpine hoe dan ook niet had kunnen winnen met de huidige opzet, zelfs al reed iedereen in gelijkwaardige bolides. 'Wat niet gelijk is, is het feit dat een Mercedes of een Red Bull HR, financiën, alle commerciële aspecten en communicatie rapporteren aan Christian (Horner, red.) en wij niet. Raad eens wie er gaat winnen? Red Bull.'

Szafnauer: 'Zo werkt het niet in de Formule 1'

Na de succesvolle jaren van Renault in 2005 en 2006 was het volgens het management van de Franse renstal weer tijd om prijzen te pakken in de Formule 1. Szafnauer kreeg een tijdsplan gepresenteerd, maar deze bleek onmogelijk te zijn. 'Ik denk dat het hogere management bij Renault snel succes wilde, zoals iedereen dat wil in de Formule 1, maar helaas werkt dat niet zo. Dus ik heb hem erop gewezen dat het tijd kost. Ik kon niet akkoord gaan met een onrealistische tijdsplanning, want als je dat doet, is het slechts een kwestie van tijd voordat iedereen gefrustreerd raakt', aldus de voormalige teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws