CEO de Meo heeft duidelijk doel: 'Alpine moet het Franse Ferrari worden' Formule 1
Formule 1

CEO de Meo heeft duidelijk doel: 'Alpine moet het Franse Ferrari worden'

CEO de Meo heeft duidelijk doel: 'Alpine moet het Franse Ferrari worden'

Luca de Meo, de CEO van Renault, heeft grootste plannen met het team van Alpine. De Italiaan wil namelijk dat de Franse motorsportfans zich kunnen identificeren met de kleuren van de renstal. De Meo ziet dat alle Italiaanse fans nog altijd juichen voor het team van Ferrari, ondanks dat de Scuderia al een tijdje geen kampioenschap meer naar Maranello heeft meegenomen.

Het zijn tumultueuze weken bij het team van Alpine. De Franse renstal heeft in de afgelopen jaren al veel veranderingen meegemaakt, maar in de afgelopen weken is daar nog een schepje bovenop gedaan. Voormalige CEO Laurent Rossi, teambaas Otmar Szafnauer, en ingenieurs Pat Fry en Alan Permane hebben het team stuk voor stuk verlaten. Het management van Alpine is niet tevreden over de prestaties in de Formule 1 en wil verandering zien. Daarvoor moeten dus enkele mensen naar Enstone gehaald worden.

De Meo: 'Alpine verbinden met een gevoel van passie'

Dat moet er tegelijkertijd voor zorgen dat de Franse motorsportfans zich gaan identificeren met de renstal. De Meo heeft dan ook een groot doel voor ogen met Alpine. 'Het Formule 1-team van Alpine moet het Franse Ferrari worden', zegt de CEO van de Renault Group tegenover Sky Sports. 'In Frankrijk is er nog steeds te weinig passie voor de motorsport, en dit komt doordat de fans geen symbool hebben om voor te juichen, zoals het geval is in Italië met Ferrari.'

Ondanks dat de Italiaanse renstal momenteel ook niet naar behoren presteert, is de passie bij de fans nog wel altijd duidelijk in de ogen van De Meo. 'Ons doel is om de Alpine kleuren te verbinden met een gevoel van passie. We willen de geschiedenis van het team en zijn kleuren verbinden met de fans om betrokkenheid te creëren.' Toen Szafnauer aantrad als teambaas moest hij binnen honderd races competitief zijn met Alpine. De Franse renstal wil de gloriedagen met Fernando Alonso immers weer herleven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws