Szafnauer positief over 2023: 'Hebben een meer competitieve auto' Formule 1
Formule 1

Szafnauer positief over 2023: 'Hebben een meer competitieve auto'

Szafnauer positief over 2023: 'Hebben een meer competitieve auto'

Alpine gaat goed presteren in 2023, is teambaas Otmar Szafnauer van mening. Niet alleen omdat hij denkt een gouden duo aan coureurs bij het team te hebben, maar ook omdat de auto een stuk verbeterd is. Hij geeft aan bij Speedweek.com dat hij overtuigd is dat Alpine goed gepositioneerd is dit jaar.

Alpine is klaar voor het raceseizoen van 2023. Op 16 februari hebben ze als laatste van de Formule 1-teams hun nieuwe bolide gepresenteerd. De A523 is aangepast ten opzichte van vorig seizoen en moet vol met verbeteringen zitten. Daarnaast heeft het team ook een nieuwe coureur aangetrokken. De Fransman Pierre Gasly heeft AlphaTauri ingeruild om nu voor de Franse renstal te gaan rijden, naast Esteban Ocon. Volgens Laurent Rossi, CEO van Alpine, zijn dit allemaal ingrediënten voor succes.

Ook teambaas Otmar Szafnauer is ervan overtuigd dat het een goed jaar gaat worden voor Alpine. 'We hebben dit jaar een meer competitieve auto en de teams in Viry en Enstone hebben hard gewerkt om de algehele betrouwbaarheid te verbeteren', geeft de 58-jarige aan. In 2022 kwam het nog regelmatig voor dat de auto het liet afweten. 'We hebben de lessen die we afgelopen seizoen hebben geleerd gecombineerd met pure innovatie, en daar is deze auto uit voort gekomen.'

Droomduo aan coureurs, volgens Szafnauer

Naast de auto heeft de teambaas ook veel vertrouwen in zijn coureurs. 'Dit wordt het vierde jaar op rij dat ik met Esteban (Ocon, red.) samenwerk en het is geweldig om zijn groei in de sport van zo dichtbij mee te maken', zegt Szafnauer trots. 'Een groot deel van ons succes in 2022 hebben we aan hem te danken', zegt de teambaas, die benadrukt dat Alpine alleen maar de vierde plek heeft kunnen bemachtigen afgelopen seizoen door het harde werk van Ocon. 'Hij is zestien keer in de top 10 geëindigd. Ik hoop dat hij deze stappen blijft maken en het team verder blijft helpen.'

Pierry Gasly is ook een investering die volgens Szafnauer het team gaat versterken. De opvolger van Fernando Alonso heeft volgens Alpine-teambaas een natuurlijk talent, 'en zijn snelheid en ervaring in de Formule 1 zijn allemaal redenen waarom we hem een contract hebben aangeboden', aldus de Roemeense-Amerikaan. De combinatie van een veelbelovend duo van coureurs, een competitieve auto en een stijgende lijn in de afgelopen jaren, geeft Szafnauer het gevoel dat 2023 het jaar van Alpine gaat worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws