Tanabe teleurgesteld: 'Al onze auto's verloren plekken vandaag, dat is niet best' Formule 1
Formule 1

Tanabe teleurgesteld: 'Al onze auto's verloren plekken vandaag, dat is niet best'

Tanabe teleurgesteld: 'Al onze auto's verloren plekken vandaag, dat is niet best'

Voor Honda pakte de sprintkwalificatie anders uit dan gehoopt. Alle Honda-aangedreven wagens verloren plekken ten opzichte van hun startpositie, tot teleurstelling van Toyoharu Tanabe. Echter is er nog niks verloren en zullen de Japanners vannacht hard doorwerken om morgen een beter resultaat neer te zetten.

'Helaas verloren vandaag al onze wagens plekken ten opzichte van hun startpositie. Dat is natuurlijk geen goed resultaat', zo laat de teleurgestelde Honda-topman weten in een persbericht. 'Morgen staat ons een lang race te wachten, waarin we hopelijk wat plaatsen goed kunnen maken.' Pierre Gasly profiteert nog van de gridstraf van Lewis Hamilton en schuift zo alvast een plekje op.

'De Red Bulls starten vanaf de tweede en de vierde plek, dus daar hebben we nog perspectief op een goede race. Ook hopen we op een goede start voor de AlphaTauri's.' Op de relatief korte baan zijn de verschillen klein, waardoor inhalen lastig kan zijn. 'Het zit hier allemaal dicht op elkaar, maar we hebben ook gezien dat kleine veranderingen in de omstandigheden het verschil kunnen maken', zo doelt de Japanner op de baantemperaturen.

'Vannacht zullen we de data bestuderen'

Om er morgen beter voor te staan, zullen de Japanners hard werken vannacht. 'We zullen alle data bestuderen en de weersberichten bekijken, zodat we het morgen beter kunnen doen', zo belooft Tanabe. Verstappen zal morgen hopen op de overwinning, om zo optimaal te profiteren van de gridstraf van zijn titelconcurrent. Daarnaast hoopt AlphaTauri nog wat punten te pakken, om Alpine voor te kunnen blijven in het constructeurskampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws