Technisch directeur van AlphaTauri: 'Dit jaar is alles nieuw' Formule 1
Formule 1

Technisch directeur van AlphaTauri: 'Dit jaar is alles nieuw'

Technisch directeur van AlphaTauri: 'Dit jaar is alles nieuw'

Jody Egginton, technisch directeur van AlphaTauri, verklaart waarom de renstal uit Faenza de vijfde plek in het klassement nog niet heeft bemachtigd. De nieuwe reglementen van het 2022-seizoen kwamen niet zonder moeilijkheden voor AlphaTauri. Het team heeft vaker problemen dan ze hadden verwacht. Egginton legt het uit.

In een interview met Motorsport.com vertelt Egginton over de progressie van het team. AlphaTauri heeft volgens hem altijd al een andere visie gehad dan de andere teams, wat heeft geholpen met de groei van het team, vooral in de afgelopen drie jaren. Hierin zagen we de overwinning van Pierre Gasly in Monza in 2020 en vorig jaar eindigde AlphaTauri op de zesde plek in het wereldkampioenschap.

Dit jaar heeft het team het niet makkelijk. 'In sommige races hadden we geen geluk, soms door de safety car, soms door problemen die onze performance belemmerden', legt Egginton uit. 'Onze updates doen hun werk, en in Frankrijk hebben we een nieuw pakket klaar staan.' AlphaTauri is niet zo competitief als vorig jaar, wat Egginton ook toegeeft. 'Vorig jaar hadden we de basis van de 2020-auto. Dit jaar was in feite alles nieuw.'

Egginton is op dit moment nog niet helemaal tevreden. Het doel van AlphaTauri is de punten behalen voor de top vijf in het klassement. 'Ik kan niet zeggen dat we tevreden zijn. We willen bij de top vijf in het constructeurskampioenschap staan, wat voorlopig niet zo is. Maar er is geen reden tot paniek, we weten wat we nodig hebben.'

Windtunnel experimenten voor AlphaTauri

AlphaTauri schakelde over van een 50% windtunnel, waarin ze zich comfortabel voelden, naar een 60% windtunnel. 'Dit is een verbeteringsstap, de resultaten zullen zonder meer betrouwbaarder zijn, maar we moeten ons ook afvragen op welke gebieden van de auto dit een verbetering zal zijn', gaf Egginton aan. Het team ontdekte dat er gebieden waren met incorrecte correlaties, waardoor ze terug bij af waren.

Dit jaar moeten alle teams rekening houden met het budgetplafond. Veel investeringen kunnen tot een overschrijding van het budgetplafond leiden. 'Het is een zeer afgemeten aanpak, en we willen niet de verkeerde kant op gaan met het budgetplafond. We zullen hoe dan ook moeten verbeteren om competitiever te worden', zei Egginton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws