Gasly met de handen in haren: 'Het weekend was een regelrechte ramp' Formule 1
Formule 1

Gasly met de handen in haren: 'Het weekend was een regelrechte ramp'

Gasly met de handen in haren: 'Het weekend was een regelrechte ramp'

Pierre Gasly is alles behalve tevreden met de snelheid die AlphaTauri kan laten zien tijdens Grand Prix-weekenden. De coureur van de Italiaanse renstal merkte dat het team alleen maar achteruit ging gedurende de Grand Prix van Oostenrijk, en dat zelfs strategie het team niet kon helpen. Voor Gasly is het simpel; AlphaTauri heeft upgrades nodig.

De Fransman liep net Q3 mis in de kwalificatie op vrijdag. Dat was ook direct het enige hoogtepunt van AlphaTauri op de Red Bull Ring. 'Het weekend was een regelrechte ramp', stelt Gasly bij The Race. 'Behalve de kwalificatie dan, maar daarna waren we nergens qua pace. Ik heb alles geprobeerd toen ik in de auto zat, maar op dit moment is er gewoon niets dat ik kan doen. We moeten nu echt de auto gaan ontwikkelen om redelijke resultaten te boeken.'

Door een incident bij de start van de sprintrace, kon Gasly zijn relatief goede positie niet behouden. Ook tijdens de hoofdrace ging het niet lekker voor de coureur, die samenkwam met Sebastian Vettel in bocht 4. 'Kijk bijvoorbeeld naar Yuki (Tsunoda, red.), of naar mezelf, maar zelfs op strategie verloren we nog een positie. Als je gewoon geen snelheid hebt, dan kan je wel dingen proberen met de strategie, maar met de pace die we op dit moment hebben, maakt dat allemaal toch geen verschil.'

Gasly weet wat de oplossing is

AlphaTauri is naast Haas een team dat nog geen upgrades heeft gebracht. De oplossing voor de problemen is de dus simpel volgens Gasly. 'Het is allemaal geen verrassing als je geen nieuwe onderdelen introduceert, terwijl anderen om je heen zich wel ontwikkelen. Aan het begin van het jaar konden we nog vooraan het middenveld vechten, maar nu finishen we daar twintig of dertig seconden achter. We hebben een reset nodig. We krijgen nieuwe onderdelen, en hopelijk kunnen we wat snelheid laten zien in Frankrijk', aldus de AlphaTauri-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws