AlphaTauri-rijders teleurgesteld met kwalificatie: 'Altijd frustrerend om Q3 te missen' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri-rijders teleurgesteld met kwalificatie: 'Altijd frustrerend om Q3 te missen'

AlphaTauri-rijders teleurgesteld met kwalificatie: 'Altijd frustrerend om Q3 te missen'

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda vinden het jammer dat ze niet naar Q3 konden tijdens de kwalificatie voor de sprintrace van zaterdag. De coureurs van AlphaTauri hadden allebei het gevoel dat zij de laatste kwalificatiesessie hadden kunnen halen. Desondanks kwam Gasly net te kort, terwijl Tsunoda een moment van overstuur kende in de eerste bocht, en zo zijn laatste ronde moest afbreken.

Gasly mag zaterdag vanaf de elfde plek beginnen. De Fransman is over het algemeen tevreden met zijn startpositie. 'Ik ben redelijk blij met deze vrijdag', vertelt Gasly in een persbericht van AlphaTauri. 'We hebben al een aantal races geen updates op de auto gezet, dus we weten dat we het lastiger hebben vergeleken met een paar andere auto's. Het is altijd frustrerend om Q3 te missen met een kleine marge, maar ik ben best wel blij met mijn ronde.'

'We starten net buiten de top-tien in de sprintrace, dus we hebben een goede kans om naar voren te gaan, en zondag wat punten te scoren', vervolgt Gasly. In de sprintrace krijgt de top-acht punten. De coureur van AlphaTauri richt zijn blik echter op de toekomst. 'We hebben zeker wel nog wat werk te verrichten, want we kunnen niet tevreden zijn met de algehele performance. We weten dat er upgrades aan komen, dus we kunnen de auto verbeteren vanaf deze basis.'

Tsunoda ontevreden met kwalificatiesessie

Het is een omgekeerde wereld bij teamgenoot Tsunoda. De Japanner is alles behalve tevreden met zijn vrijdag. 'Ik ben heel erg teleurgesteld. Ik was bij met de balans in de auto, en hoe we progressie boekten tijdens de kwalificatie, maar mijn banden waren helaas koud toen ik voor de laatste keer wilde pushen in Q2. Ik had een vervelend moment van overstuur, en dat verpeste mijn ronde. Ik denk dat de pace in de auto best goed was, en dat we een kans hadden om in Q3 te komen, dus dat was jammer', aldus Tsunoda.

Krijg 1,83 keer je inzet terug als Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk wint!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws