Todt begrijpt verwachtingen Ferrari-fans: 'Missen al sinds 2007 coureurstitel' Formule 1
Formule 1

Todt begrijpt verwachtingen Ferrari-fans: 'Missen al sinds 2007 coureurstitel'

Todt begrijpt verwachtingen Ferrari-fans: 'Missen al sinds 2007 coureurstitel'

Voormalig topman van Ferrari Jean Todt heeft zich uitgesproken over de prestaties van de renstal in het huidige seizoen. De afgelopen jaar afgetreden president van de FIA ziet dat de Italianen een sterke bolide hebben gebouwd, maar door verschillende fouten niet het volledige potentieel uit de auto hebben weten te halen. Het was immers tijdens sommige momenten dit seizoen de sterkste auto.

Tegenover Motorsport.com laat de Fransman weten onder de indruk te zijn van de auto die Ferrari heeft weten de ontwikkelen. 'Dit seizoen is er een geweldige wagen gebouwd, wat betekent dat het team werkt. Alleen, er ontbreekt nog iets, want om te winnen moet je in alle opzichten de top bereiken. Wanneer men niet aan de top staat, is het belangrijk te begrijpen waar de fout vandaan komt. Als je vaak dezelfde fouten maakt, betekent dit dat er iets moet veranderen', zo stelt hij.

Gedurende het seizoen was het team namelijk een aantal keer het sterkst, maar vergooide het haar eigen kansen. 'Ferrari had op een bepaald moment in het jaar de beste auto, maar miste te veel kansen door verschillende problemen zoals strategie, betrouwbaarheid of safety car. Dit waren episodes die samen hun tol eisten: Ferrari moet beter worden, zonder iets voor lief te nemen', aldus Todt, die benadrukt niet op de stoel van de teambaas te willen gaan zitten. 'Ik wil Binotto geen advies geven, want het is makkelijk praten zonder de situatie van de Cavallino te kennen.'

Todt begrijpt verwachtingen fans

Dat de fans van Ferrari ongeduldig zijn, begrijpt de Fransman maar al te goed. Het is immers al lang geleden dat Ferrari een titel wist te winnen. Echter is het niet zo makkelijk om er met de overwinning vandoor te gaan. 'Ferrari doet het goed, mensen realiseren zich misschien niet hoe hoog het concurrentieniveau van de F1 tegenwoordig is. Natuurlijk willen we graag dat Ferrari weer wint, want het mist al sinds 2007 een rijderstitel. Er is veel verwachting bij de fans, maar het doel is niet ver weg: misschien komen er volgend jaar nog een paar kansen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws