Pérez hekelt nieuwe racekalender: 'Voor coureurs nu echt heel druk' Formule 1
Formule 1

Pérez hekelt nieuwe racekalender: 'Voor coureurs nu echt heel druk'

Pérez hekelt nieuwe racekalender: 'Voor coureurs nu echt heel druk'

Sergio Pérez toont zich niet gelukkig met de onlangs gepresenteerde racekalender voor het seizoen 2023. Daarop zijn maar liefst vierentwintig races te vinden, één meer dan dit jaar op de planning stond en twee meer dan er dit jaar verreden worden. De Mexicaan vindt dat de kalender wel erg vol wordt, en is bang dat het voor de coureurs nu wel heel erg druk gaat worden.

In gesprek met Fox Sports laat de coureur van Red Bull Racing weten dat het een beetje te veel van het goede wordt, en erg zwaar voor de coureurs om zo veel races en andere verplichtingen te hebben. 'Het zal heel intens worden. Formule 1 zit denk ik nu aan de limiet, want voor de coureurs wordt het nu echt heel druk. Je moet je seizoen heel goed gaan plannen, want er zijn veel verplichtingen en we moeten ervoor zorgen dat we alles halen.'

Er wordt links en rechts geroepen dat Mexico bezig zou zijn met een tweede Grand Prix in het land, maar dat is iets waar de geboren Mexicaan zelf niet op zit te wachten. De kalender is gewoon al te vol en bovendien heeft het land al een race. 'Met vierentwintig races wordt het moeilijk om er nog één aan toe te voegen en we moeten niet vergeten dat we al een Grand Prix in Mexico hebben.'

Kalender kent nieuwe locaties

Afgelopen week maakte de Formule 1 de nieuwe racekalender voor komend seizoen bekend. Daarop is China weer terug te vinden na een aantal jaar afwezigheid, maar ook nieuwe namen zoals Las Vegas en Qatar, dat vorig seizoen ook al een race had als vervanger, staan nu op de definitieve kalender. Rusland is daar wederom niet op terug te vinden, nadat de F1 daad bij het woord voegt en de ban van het land in stand houdt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws