'Toekomst Aston Martin-CEO onzeker na missen winstdoelstelling 2021' Formule 1
Formule 1

'Toekomst Aston Martin-CEO onzeker na missen winstdoelstelling 2021'

'Toekomst Aston Martin-CEO onzeker na missen winstdoelstelling 2021'

Aston Martin-CEO Tobias Moers zou binnenkort de deur gewezen kunnen worden. Dat weet Autocar te melden. Aston Martin gaat vermoedelijk haar winstdoel voor 2021 missen vanwege vertraagde levering van de Aston Martin Valkyrie. Dat zou de Duitse topman zijn positie binnen het bedrijf kunnen kosten, wordt gesuggereerd.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat Aston Martin haar winstdoel voor 2021 missen met zo'n 15 miljoen pond. Dit is een gevolg van de vertraagde levering van het Valkyrie-model van de Britse autoleverancier. Hoewel een Aston Martin-woordvoerder niet op de geruchten in wilde gaan, geven diverse bronnen aan Autocar aan dat een potentiële vervanger al benaderd is.

Een van de problemen die de aanstelling van Moers met zich meebracht, was een leegloop van het senior management van het bedrijf. Er worden maar liefst acht mannen van het topmanagement genoemd, onder meer verantwoordelijk voor de special operations, de algemene manager en de supply chain director. Deze heren hebben hun ontslagbrief ingediend sinds Moers aan het roer staat.

Het vormt een tegenslag voor Lawrence Stroll, die flink geïnvesteerd heeft in Aston Martin. Strolls doel is om middels de Formule 1 de klasse van het Britse automerk te etaleren en dat te gebruiken als marketingplatform. Met de tegenvallende cijfers, en de leegloop van kennis binnen het bedrijf lijkt het er echter op dat Stroll met zijn relatief nieuwe project nog verder van huis is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws