Beelden: gloednieuwe Aston Martin-fabriek begint vorm te krijgen Formule 1
Formule 1

Beelden: gloednieuwe Aston Martin-fabriek begint vorm te krijgen

Beelden: gloednieuwe Aston Martin-fabriek begint vorm te krijgen

Aston Martin is op allerlei gebieden aan het werken aan de toekomst van het F1-team. In 2021 wist de renstal uit Silverstone al topmanagers weg te halen bij diverse concurrenten, waaronder Red Bull Racing, maar ook wordt er flink geïnvesteerd in het bedrijfscomplex. Aston Martin deelde recent beelden van de bouw van haar spiksplinternieuwe faciliteit in Groot-Brittannië.

In de onderstaande beelden is te zoen hoe ver het Britse Formule 1-team is met de bouw van haar gloednieuwe fabriek. In dit gebouw zal de R&D-tak te vinden zijn en worden de Formule 1-bolides geproduceerd. Dit gaf Lawrence Stroll eerder al in een Beyond the Grid-podcast aan. Het is een onderdeel van zijn plan om Aston Martin om te toveren tot racewinnend team. Ook wordt er een windtunnel gebouwd die voorzien is van alle nodige technische snufjes.

Stroll sr. zorgt voor Aston Martin-personeel

Voor Stroll sr. is het niet alleen van belang om te zorgen dat de prestaties op het circuit zijn ambitie reflecteren. Ook wil hij dat er goed voor zijn werknemers gezorgd wordt. Dat is in de plattegrond van het nieuwe complex terug te zien. Zo laat hij een gebouw ontwikkelen met een wellness, restaurant en kindercrèche zodat de Aston Martin-werknemers met een gerust hart naar hun werk kunnen en tot rust kunnen komen.

De bouw van het pand had inmiddels al voltooid moeten zijn, maar het coronavirus gooide tijdelijk roet in het eten. Het openingsmoment moest verplaatst worden naar 2022. In eerste instantie had Aston Martin de nieuwe reglementen in moeten gaan met de verbeterde windtunnel, maar in 2023 zal vermoedelijk pas de echte toename in prestaties te zien zijn die de vernieuwde fabriek met zich meebrengt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws