Pérez geeft toe: 'Leven van een Red Bull-coureur is een stuk hectischer' Formule 1
Formule 1

Pérez geeft toe: 'Leven van een Red Bull-coureur is een stuk hectischer'

Pérez geeft toe: 'Leven van een Red Bull-coureur is een stuk hectischer'

Sergio Pérez heeft toegelicht waarom hij ook na 2021 graag samen wilde werken met Red Bull Racing. Tegen het einde van afgelopen seizoen werd duidelijk dat de Oostenrijkse renstal graag met hem door wilde, en dat gevoel was wederzijds. Pérez vermaakt zich enorm bij zijn huidige renstal en precies daarom heeft hij een eenjarige contractverlenging getekend. Wel geeft hij aan dat het leven van een Red Bull-coureur relatief hectisch is.

'Ik vermaak mij ontzettend bij Red Bull. Ik werk graag met de groep mensen en de ingenieurs. Ook kan ik mij vinden in de Red Bull-cultuur en vind ik het prettig dat het merk zo groot is', laat Pérez optekenen bij de The Edge-podcast. 'Dat maakt het echter wel veel meer werk, relatief aan andere Formule 1-teams', voegt hij daaraan toe. Bij Racing Point waren de mediamomenten een stuk zeldzamer, bijvoorbeeld.

Pérez: 'Ik voel mij echt onderdeel van het team en werk uitstekend samen met Max Verstappen en de race-ingenieurs. Ik sta op een punt in mijn carrière dat het vooral belangrijk is dat ik mij vermaak.' Wanneer hij na een Grand Prix weer naar huis vertrekt, staat hij te trappelen om alweer naar het volgende circuit af te reizen. Omdat die drang naar het racen er nog steeds is, besloot Pérez bij te tekenen.

Zelf maakt hij een belangrijke kanttekening echter niet: als hij niet door had gekund bij Red Bull in 2022 had hij op zoek gemoeten naar een ander team. Formule 1-zitjes zijn schaars. Dat zal dan ook een deelverklaring zijn voor het feit dat hij een jaar extra uit wilde komen voor het team uit Milton Keynes. Een andere verklaring is dat hij in zichzelf blijft geloven: 'Ik sta op de grid omdat ik geloof dat ik wereldkampioen kan worden.'

Pérez ervaart loodzwaar schema bij Red Bull

Het leven van een Red Bull-coureur is hectischer dan het leven van een willekeurige andere rijder in de Formule 1. Pérez legt uit waar dit gevoel vandaan komt: 'Allereerst is het Red Bull-merk gigantisch. Je hebt veel verplichtingen naar diverse partners toe. Daarmee houden ze de coureurs wel bezig', stelt hij grinnikend. Toen Verstappen en Pérez in Amerika waren, bijvoorbeeld, moesten ze zich tussendoor ook nog even melden op het hoofdkwartier van hoofdsponsor Oracle.

Maar die drukte en druk blijft niet beperkt tot promotionele evenementen buiten de weekenden om. Pérez weet dat de druk er bij het team langs het circuit ook vol op staat: 'Op het asfalt is het hetzelfde geval. Doorgaans vecht je bij Red Bull om de wereldtitel. Doe je dit niet dan werk je daar naartoe. Je staat dus altijd in de schijnwerpers.' De druk staat er bij zijn huidige renstal dus een stuk meer op dan bij het relatief kleine Racing Point.

'Dat maakt de ervaring heel intens vergeleken met een renstal die niet voor de titel strijdt, of niet gesteund wordt door zo'n groot merk. Dat maakt het zeker een grotere uitdaging', concludeert hij. Eerder gaf Pérez al aan in 2022 sterk aan het jaar te willen beginnen. Na een jaar bij het team begrijpt hij de bolide beter en met die kennis wil hij het jaar sterker aftrappen dan dat hij in 2021 deed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws